windows - Opretter hardlinks fra linux på en ntfs partition levedygtig?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg har fundet et program, der kan få dig til at spare plads ved at knytte filer, der faktisk er de samme, og dermed kun en kopi af filen på filsystemet med mere end et hardlink, der peger på det. Programmet hedder hardlink. [1]


Dette er meget flot, da jeg endelig har fundet en måde at spare plads på min backup disk for gamle sikkerhedskopier, jeg har lavet, før jeg vidste om rsync og inkrementale backup.


Efter en så lang introduktion ville enhver læser forvente et spørgsmål, så her er det:


Ville det være sikkert at bruge hardlinks til at spare plads på en ntfs partition? Hardlinksne ville selvfølgelig blive oprettet fra Linux ved hjælp af det ovenfor nævnte hardlink-program. Mere præcist vil Windows (enhver version) kunne bruge de filer, der ville være blevet erstattet af hardlinks?


Mange tak

Bedste reference


Der er hardlinks på Windows. De oprettes af CreateHardLink systemopkaldet i kernel32.dll. Hvad angår om dit hardlink program ville fungere over fjerntliggende aktier, ville jeg ikke vide, men en indfødt en eller en fra cygwin ville.


Nu er det reelle spørgsmål, om Windows-programmer håndterer dem. Selv Windows Stifinder undlader at beregne diskplads, der bruges til hardlinks korrekt.

Andre referencer 1


Jeg gætter på, at programmets hardlink enten vil mislykkes, fordi der ikke findes hardte links på Windows eller opretter Windows genveje.