Kontekstmenu til Windows bash admin

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg vil gerne kunne åbne windows bash terminal fra Windows Explorer med en kontekstmenu. Meget som du kan gøre i Ubuntu. Jeg har oprettet en undernøgle i HKEY\_CLASSES\_ROOT/Directory/Background/shell med kommandoen:


powershell -c start -verb runas cmd '/c start /D "\%V" bash.exe'


Dette fungerer godt for at åbne bash som admin i de fleste mapper, men det går ned, hvis mappen har plads i den. Det ser ud til at bash kun tager del af strengen, og så kan man ikke finde mappen til at navigere til. Jeg har forsøgt at flyve citater rundt om \%V, fx """\%V""", men det gjorde ikke hjælp. Eventuelle ideer?

Bedste reference


Her er en alternativ tilgang, der undgår PowerShell. Opret en nøgle ved navn 'HKLM \ Software \ Classes \ Directory \ background \ shell \ runas' og giv den en standardværdi som 'Åbn i bash som administrator'. Opret en undernøgle med navnet 'command 'og giv det en standardværdi af' C: \ Windows \ System32 \ cmd.exe '/c start/B/D'\% V 'bash.exe. Skift stien til cmd.exe, hvis du har en anden systemkatalog. Det skal være den fuldt kvalificerede vej til cmd.exe. - eryksun