windows - Excel datasæt med ikke-numeriske data - filtrering? Tælle? Hvad?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg beskæftiger mig med et massivt datasæt om akademiske bogbøger fra et forsknings e-repository med over 100 000 rækker. Jeg er blevet bedt om at trække antallet af publikationer pr. Udgiver og oprette en Top 20 ved hjælp af datasættet. Vi er kun interesserede i at tælle titler fra Social Sciences klassifikationen. Men datasættet har tilladt op til 4 forskellige klassifikationer, og hvis det er en publikation for samfundsvidenskab, kan den derfor være opført i Klassifikation 1, 2, 3 eller 4 kolonner. For eksempel:


Eksempel på udgivere og klassifikationskolonnerne [1]


Så jeg vil have det sidste produkt at tælle rækker, hvor der er en værdi af 'samfundsvidenskab' i kolonnerne B: E og derefter gruppere disse rækker med værdien i kolonne A. Jeg har lyst til svaret ligger lige foran mit ansigt, men Jeg kan bare ikke se det. Jeg har forsøgt at dreje tabeller, filtre, COUNTIF, COUNTA og intet synes at give mig det, jeg vil have på en ren måde. Og jeg ved, at en fjern kollega gjorde det med samme type datasæt for 2 år siden, men jeg har ' t hørt tilbage fra dem endnu.


Enhver hjælp er meget værdsat. Tak.


EDIT: Mine forsøg på avanceret filtrering synes at slippe af med alt. Her er et eksempel:


Avanceret filterforsøg 1 [2]

Bedste reference


Så det viser sig, at min indledende filtrering ikke fungerede, fordi jeg glemte '=' sammen med tekstkravet. Dumt, jeg ved det, men det er fast nu og virker smukt. Tak for at hjælpe mig med at tale det ud.