Hvordan indstiller jeg et python-program som standardwebbrowser i Windows?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg har et lille pythonprogram, der tager en URL og sender den til en nabo maskine, som har en server, der modtager webadresser og åbner dem i browseren.


Mit næste skridt er at registrere dette python-program som standardbrowser i den lokale Windows-boks, så den får webadresserne, når jeg klikker på links overalt (Chat-software, e-mail-klienter, andre programmer).


Hvordan registrerer man en brugerdefineret applikation som standardwebbrowser i Windows?


Yderligere spørgsmål: Hvad er minimumskravene herfor? Kan jeg vende tilbage til den tidligere værdi? Er der et pythonbibliotek til det?

Bedste reference


Svaret afhænger af versionen af ​​Windows. I gamle dage måtte du tinker i registreringsdatabasen. I nyere versioner kan du ændre http-protokolforeningen med en grænseflade eller to. Derefter kunne du kun foreslå en forening via en anden API og få brugeren til at gøre noget for at bekræfte det. I de nyeste versioner af Windows har de gjort det næsten umuligt at ændre visse typer standardindstillinger for at beskytte brugerne mod en standardkrig, der udføres af konkurrerende applikationer.


Hvis dette er en engang, ville jeg bare indstille det manuelt via standardprogrammets kontrolpanel-applet, der er inkluderet i de nuværende versioner af Windows.


Hvis du vil prøve det programmatisk, ser det ud som et godt indgangspunkt i dokumentationen. [1]