qt konfiguration på windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg har problemer med at installere og konfigurere qt på min bærbare pc.


Jeg forsøger at opsætte et udviklingsmiljø på min bærbare computer, hvor jeg kompilerer fra kommandolinjen, fordi det er sådan, miljøet er opsat på mine universitets linux-maskiner, så jeg vil ikke binde mig til noget IDE. . (plus, rigtige programmerere bruger kommandolinjen!)


Jeg har ikke brugt kommandolinjen før til C ++ udvikling, det var alle MSVC, så nu har jeg lidt problemer.


Jeg bruger stadig MSVC, men fra kommandolinjen. Jeg har næsten ingen idé om, hvad der foregår, jeg ved bare, at jeg skal løbe:


qmake
nmake


at kompilere min kode!


Jeg downloadede opensource versionen af ​​qt, og gjorde konfigurationen og forsøgte en simpel qt-applikation (fra en tutorial), og det fungerede, det blev samlet og udført stort set som forventet.


Nu, da jeg besluttede at køre et andet projekt, der bruger opengl, fik jeg følgende fejl:


fatal error C1083: Cannot open include file: 'qgl.h': No such file 
or directory


Jeg er ikke sikker på, hvor ser kompilatoren efter overskriftsfiler, og jeg kopierede ikke nogen header-filer overalt, jeg antager, at configure.exe har arbejdet sin magi på en eller anden måde og tilføjet mappen til at omfatte en eller flere miljøvariabler eller til nogle registrerede lokationer eller hvad som helst andre ejendommelige steder, som MSVC-kompilatoren søger for at finde indbyggede mapper.


Men hvad jeg gjorde var at søge i min C:qtinclude mappe for at sikre, at qgl.h eksisterer, og helt sikkert der var det. så hvorfor kan 't nmake finde det?

Bedste reference


Hvis du vil forblive med kommandolinjen alligevel (plus brug den på en linux-boks senere/parallel), foreslår jeg i det mindste at prøve MinGW-versionen af ​​Qt. Jeg bruger det regelmæssigt og udover den ikke-eksistens af en GUI fungerer det ganske godt. Brug af MinGW har også den fordel, at du simpelthen kan downloade og installere MinGW-udgaven af ​​Qt og ikke behøver at omkonfigurere eller genkompilere noget.


Det kan også være interessant at prøve QtCreator. Det er stadig beta og kræver beta Qt 4.5, men det er en dejlig lille IDE, der integrerer pænt med gcc. [7]

Andre referencer 1


Jeg synes den egentlige løsning på dette er i din profil:


QT +=opengl

Andre referencer 2


To mulige løsninger (de løste problemer på min arbejdsplads)


Har du qt inkludere og bin mapper i PATH variablen? Jeg tror, ​​at doktoren siger, at kun en af ​​disse er nødvendige, men en af ​​eleverne havde Vista og sætte den anden i PATH-variablen løst et problem med 'Can not open include file'.


Hvis du bruger MSVC, kørte du konfigurere og nmake fra kommandoprompten til Visual Studio? Vi havde problemer med at bruge kommandoprompet Bare Windows, fordi VS One tilføjer mange midlertidige miljøvariabler til konfigurationsprocessen.


Held og lykke

Andre referencer 3


Installer den komplette Qt SDK til Windows, der indeholder Qt 4.6 SDK, Qt Creator 1.3 og MinGW. [8]


Det vil også installere 'Qt Command Prompt' launcher, som du kan bruge til at opbygge Qt apps fra kommandolinjen.


Jeg er sikker på at du er mere bekendt med MSVC end MinGW, som jeg også gør (jeg har brugt MSVC 6.0 til MSVC # 2008 til at udvikle .NET apps).


Men prøv MinGW med Qt, og jeg tror, ​​at det er bedre for lang sigt. Jeg gør nogle C ++ udvikling på Linux også, så at blive bekendt med MinGW vil være gavnlig for dig i C ++/Qt-udvikling på tværs af platformen.


For mere information, se Installation af Qt 4.6 SDK til Windows. [9]

Andre referencer 4


Qmake genererer Makefile fra * .pro-fil, der findes i den aktuelle mappe. Den har qt path compiled i. Skriv 'qmake -v' for at se den. Du kan ikke flytte qt s dir efter at have compileret det. Hvis du ikke har flyttet det, kan du først prøve at installere Qt efter instruktion fra INSTALL-filen. Held og lykke.

Andre referencer 5


Openkursversionen af ​​Qt giver ikke profiler (mkspecs i qt termer), så qmake kan generere nmake (msvc) kompatible makefiler.


Du skal bruge mingw/gcc.