windows - WSL hide/mnt/c/Brugere/

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemDet er muligt at se kortere sti i min terminal (VS Code &Hyper) med WSL (Ubuntu). På toppen af ​​Ubuntu har jeg installeret zsh. I øjeblikket bruger jeg en git bash og stien ser Lukas@Y50-70 ~/Coding men med Ubuntu har jeg sådan noget lukas@Y50-70 /mnt/c/Users/Lukas/Coding. Når jeg har et projekt i en anden 2 mapper eller så og jeg har et langt filnavn, er det irriterende at få en fuld række unødvendige oplysninger (for mig).
Her er en sammenligning af Ubuntu og git bash:
sammenligning af Ubuntu og git bash
Tak [24]

Bedste reference


Kontroller, om zsh installationsvejledningen under WSL kan hjælpe (fra neurogenese): [25] [26]  

    
 1. Installer zsh med sudo apt-get install zsh

 2.   
 3. bash.exe er startpunktet til WSL/Linux-delsystemet. Du skal ændre Windows genvejen for at angive bash -c --login eller ændre ~/.bashrc med exec /bin/zsh for at indlæse en anden skal korrekt.
    /etc/passwd er ikke hørt, fordi det ikke er en fuld loginproces. Vær sikker på at indstille din SHELL env var også. Se # 846 for detaljer.

 4.   
 5. Løs din umask, før du begynder at installere ting, ellers vil værktøjer som zsh klage.

    Specielt vil 'group' og 'other' tilladelser have de samme privilegier, som ejeren gør. Dette medfører, at zsh 's compaudit og compinit mislykkes (begge er relateret til kommandoafslutning).

    Se # 352 for detaljer. umask 022 kan tilføjes til din ~/.bashrc.

 6.   

  
  BEMÆRK: Dette skal gøres, før du prøver at installere zsh plugin-ledere som antigen (ellers mapper/filtilladelser udkommer fra git-kloner).

  Du bør også gøre dette før du installerer RVM eller rbenv. [27] [28]

  
  Jeg endte med at indsætte et par linjer til toppen af ​​min ~/.bashrc, noget som følgende:# ~/.bashrc: executed by bash(1) for non-login shells.
# see /usr/share/doc/bash/examples/startup-files (in the package bash-doc)
# for examples

## Fix missing umask value
umask 022

## Launch Zsh
if [ -t 1 ]; then
 cd $HOME
 export SHELL=/bin/zsh
 exec -cl $SHELL
fi

Udgave 846 (nævnt i punkt 2) indeholder kommentaren: [29] [30]  En normal -c zsh symlink åbnet i den forkerte mappe til mig, men jeg formåede at bruge dette (noter tilde):C:WindowsSystem32ash.exe ~ -c /bin/zsh

Se også 'Sådan bruges Zsh (eller et andet Shell) i Windows 10'. [31]