windows - cd til automatisk åbne webside

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemEn af mine venner vil uddele cd'er (ja kompakte diske) som invitation til en fest. Når nogen lægger cd'en i deres computer, skal den automatisk indlæse en webside, der bruges til RSVPing til festen. Hvordan kan jeg gå om at få det gjort?


Jeg ved, at Windows har en standardbrowser gemt et sted, som jeg tror kan bruges uden at bekymre sig om cross platform-problemer, er dette korrekt? Hvad med Apple-brugere?

Bedste reference


Du kan gøre det meget nemt i Windows, men understøtter Linux/OS X bliver hårdere.

Windows Autorun.inf support gør hvad du vil - alt hvad du behøver, er en webadresse, der skal åbnes, og den åbnes i brugerens standard browser:


Shellexecute=http://mypartyinvite.com


På OS X kan du bruge en .webloc fil. Brugeren skal stadig åbne cd'en og dobbeltklikke på filen, men så vil operativsystemet håndtere at åbne linket inde i brugerens standardbrowser.


?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>URL</key>
    <string>http://mypartyinvite.com</string>
</dict>
</plist>


På Linux ved jeg ikke hvad du gør, måske et shell script til brugeren at dobbeltklikke på, der klogt fastlagde miljøet og lavede et uddannet gæt i browseren for at åbne?

Andre referencer 1


Dette er en dårlig ide. Alle skal have autorun-funktionalitet deaktiveret på deres computer, og enhver anstændig virusscanner vil kaste sig i form, hvis en cd forsøger automatisk at navigere til en webside .  Jeg ved, at Windows har en standardbrowser gemt et sted, som jeg tror kan bruges uden at bekymre sig om cross platform-problemer, er dette korrekt?Nej, det er ikke korrekt. Det giver heller ikke mening. Du kan ikke stole på en funktion, der er til stede i Windows, for at lette problemerne på tværs af platformen. Windows er en enkelt platform.  Hvad med Apple-brugere?Der er ikke noget som 'Apple' -brugere. Men nej, det virker heller ikke for dem. Mac OS X bare fladt understøtter ikke denne funktion. Det blev semi-understøttet via QuickTime i tidligere versioner af Mac OS (dvs. Mac OS 9 og tidligere), men det blev betragtet som så surt, udnytteligt og dårligt opført af Mac-brugere, at


Apple har lige rippet det helt fra OS X.


Find en anden måde at invitere folk til din fest. Endelig en overbevisende brug for Facebook eller Twitter!