Kubernetes på Windows til produktion

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg begyndte lige at messe med containere og styre dem. Så kom jeg over med Kubernetes. Jeg har allerede installeret Docker og prøvet nogle få eksempler. Men når det kom til at styre dem med Kubernetes, har jeg lidt fast.


Jeg har fundet ud af, at jeg kan køre Kubernetes med minikube på Windows på min bærbare computer til udvikling. Men jeg vil gerne vide, om jeg kan køre Kubernetes på min produktionsserver eller lokalt udviklingsmiljø, fordi som de påpeger minikube ikke har alle featues som Kubernetes kan tilbyde. Så i produktion tror jeg ikke, jeg kan ikke bruge minikube, ikke?


På grund af de data, jeg bruger, kan jeg ikke bruge Google Cloud eller Azure til produktion, lovgivninger forbyder det. Så kort sagt skal jeg skifte til sky for at bruge Kubernetes, eller kan jeg bruge det i min Windows Server-maskine uden noget skygge miljø?


Jeg har allerede læst Hvordan man laver lokal udvikling med Kubernetes spørgsmål, men de har også anbefalet minikube.


Tak for dine svar.

Bedste reference  Så i produktion tror jeg ikke, jeg kan ikke bruge minikube, ikke?
  • Ikke rigtig tilrådeligt, minikube er ment til at understøtte læring/lokale single machine dev opgaver.
  skal jeg skifte til sky for at bruge Kubernetes, eller kan jeg bruge det i min Windows Server-maskine uden noget cloud-miljø?
  • IMHO Windows og kubernetes er ikke rigtig der endnu. Hvis du ikke ønsker at installere dedikeret Linux-boks eller skifte til sky, er der altid mulighed for at køre den fra virtualiseret miljø (VirtualBox, VMWare ...). Måske ikke superoptimale performance-wise (yderligere lag af virtualisering tilføjet ovenpå af Windows), men kan være tilstrækkeligt stabilt til produktion (afhænger af ledige hardware og ressourcer).