MySQL: Kan ikke starte Service, Windows 10

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg er klar over, at dette spørgsmål er blevet stillet mange gange før, men alle løsninger, jeg prøvede, virkede ikke for mig.


Så installerede jeg MySQL Workbench og server. Jeg logger ind på Workbench som root. I værktøjslinjen klikker jeg på Server og derefter Opstart/Lukning , og der klikker jeg på knappen Start server . Men når jeg gør dette, får jeg følgende log:  018-05-14 21:09:59 - Start server ...

  2018-05-14 21:10:07 - Server start færdig.

  2018-05-14 21:10:09 - Kontrollerer serverstatus ...

  2018-05-14 21:10:09 - Forsøger at oprette forbindelse til MySQL ...

  2018-05-14 21:10:09 - Kan ikke oprette forbindelse til MySQL-server på 'localhost' (10061) (2003)

  2018-05-14 21:10:09 - Forudsætter serveren ikke kørerAddiotionally vises en popup der siger:   Forbind fejl

  
  Kunne ikke oprette forbindelse til MySQL: Kan ikke oprette forbindelse til MySQL-serveren på 'localhost' (10061) (kode 2003)En løsning, jeg fandt, foreslog at installere serveren manuelt. Så jeg gik i cmd som admin og skrev:


C:> "C:Program FilesMySQLMySQL Server 8.0inmysqld" --install


Det gav følgende output:  Service installeret korrekt.Men i Workbench er serveren stadig stoppet, og når man forsøger at starte det som nævnt ovenfor, vises de samme logfiler med samme popup og fejl.


En anden løsning, jeg fandt foreslået at installere MySQL Notifier og bruge den til at starte og stoppe serveren og bruge den til at styre overvåget elementer. Men helt ærligt, når jeg genstarter arbejdsbord og forsøger at logge ind som root, vil det ikke logge ind, men give følgende pop up-fejl:   Kan ikke oprette forbindelse til databaseserver

  
  Dit koneksionsforsøg mislykkedes for brugerens 'root' fra din vært til server på localhost: 3306:

  Autentificering plugin 'catching sha2 password' kan ikke indlæses: Das angegebene Modul wurde nicht gefunden.

  
  Venligst:

  1 Kontroller, at mysql kører på server localhost

  2 Kontrollér at mysql kører på port 3306 (note: 3306 er standard, men dette kan ændres)

  3 Kontroller, at roten har rettigheder til at oprette forbindelse til localhost fra din adresse (mysql-rettigheder definerer, hvilke klienter der kan oprette forbindelse til serveren fra hvilke maskiner)

  4 Sørg for, at du begge giver et kodeord, hvis det er nødvendigt, og bruger den korrekte adgangskode til lokalhost, der forbinder fra den værtsadresse, du forbinder fraSå nu kan denne 'Autentificering plugin', der fanger sha2 password 'ikke læses:' ser mistænkelig ud, og jeg har forsøgt at se det op. Jeg fandt denne løsning, som kræver, at jeg logger ind på MySQL fra cmd, men når jeg skriver C:Program FilesMySQLMySQL Server 8.0in>mysql -u root -p og udfører den, beder den om det kodeord, jeg giver, men så svarer det til  FEJL 1045 (28000): Adgang nægtet for bruger 'root' @ 'localhost' (ved brug af kodeord: JA)Nu ramte jeg en mur, og jeg ved ikke, hvordan man fortsætter. MySQL-serveren virker stadig ikke, og jeg er desperat.

Bedste reference


Har du SQL Server (MSSQL) -instans installeret på din maskine? Hvis det er tilfældet, kan det medføre et problem. MSSQL kan 'capture' port 3306. Prøv at stoppe MSSQL service og test MySQL.

Andre referencer 1


Er titlen på dette spørgsmål stadig korrekt? Din tjeneste synes at starte.


Du kan prøve at nulstille root-adgangskoden; dit login bliver nægtet, så databasen har måske ikke den root login, du har til hensigt at bruge.


For at nulstille dit login skal du følge instruktionerne i
https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/resetting-permissions.html[4]