Solid Config til webdev i emacs under Linux og Windows?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

Problem



Jeg har en Windows laptop (thinkpad) og noget for nylig genopdagede emacs og den fordel, at alle disse skøre genveje kan være, når piletasterne er placeret et sted nær dig højre armhule.


Jeg blev afskrækket efter php-mode, css-mode osv. Under mmm-mode var inkonsekvent, buggy og nægtede at fortolke nogle af mine filer korrekt. (I al retfærdighed, jeg mest sandsynligt gør det forkert) Så jeg fandt til sidst nxhtml-pakken, som fungerede ret godt.


Nxhtml forårsager dog underlige fejl og kolliderer faktisk på bestemte filer (visse kombinationer af indlejrede tilstande jeg formoder) under Linux! (ved hjælp af Ubuntu 7.10 og Kubuntu 8.04)


Jeg vil gerne kunne arbejde på den bærbare pc såvel som hjemme linux pc uden at skulle håndtere uoverensstemmende implementeringer af noget, der ikke bør være så svært. Jeg har gået og kigget rundt, og der er en god chance for at jeg er den eneste mennesker på planeten der har disse problemer ... Nogen har råd?


(i stedet for en emacs-løsning, ville en god nok kryds-platform letvægts-tekstredigerer med dev-funktionerne også fungere, jeg antager ...)

Bedste reference


Selvom jeg bruger emacs, når jeg skal (dvs. når jeg er på kommandolinjen), bruger jeg Eclipse til alt mit rigtige udviklingsarbejde. Hvis du får plugin-modulet Web Standards Toolkit til det, kan det gøre syntaksfarver, tag automatisk afslutning og andre sjove ting. [7] [8]


Alternativt, hvis Eclipse er 'tung' for dig, er jEdit et andet fremragende program til webudvikling (den har det meste af sin web dev support indbygget, men du kan også få nogle ekstra plug-ins til funktioner som HTML Tidy ). [9]


Begge programmer er open source og Java-baserede, hvilket betyder at de 'både er fri og kører på (stort set) enhver platform.

Andre referencer 1


Personligt kan jeg lide mumamo-mode. Jeg er ikke sikker på, om du medtager det i din problembeskrivelse, da det er afhængigt af (og downloades normalt med) nxhtml-mode. Så jeg ved ikke, om du bruger mumamo eller bare et aspekt af nxhtml, som lader dig bruge flere tilstande. [10]


Hvis du ikke bruger mumamo-mode, så anbefaler jeg at prøve det. Det har ikke løst dine problemer med nxhtml, men det er en ret simpel måde at gøre redigering af multi-mode filer (fungerer godt for mig, til HTML, CSS, JS, PHP osv.).

Andre referencer 2


Du kan prøve mmm-mode og multi-mode. Jeg har ikke prøvet dem: Jeg er glad for nxhtml for nu. Hvilke problemer har du oplever?

Andre referencer 3


Fem år efter OP, lad mig anbefale Emacs web-mode. [11]


Den har fremragende support til kombinerede webdokumenter (html + php + css + js + asp + jsp ...). Uddrag. Syntax fremhævning. Automatisk færdiggørelse. css-farvning. Automatisk arbejdsindrykning. Automatisk lukkede tags.


web-mode har helt erstattet php-mode/html osv. til min daglige udvikling.


Nem installation via MELPA. [12]


Der er en Github-side til rapportering af problemer, som udvikleren har været meget hurtig at rette. [13]