javascript - Windows Scripting: VBScript, DOS, JS, Python,

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemSig, du var hovedsagelig en C-syntaks som programmør og Linux systemadministrator, og du fik til opgave at oprette nogle enkle automatiseringsopgaver på Windows (overvågning af sikkerhedskopieringsfiler, procesovervågning, ...). Hvilket sprog foretrækker du at skrive dine scripts i? Der er en stor samling VBS-scripts derude (ved hjælp af VB-syntaks), men jeg foretrækker noget mere C-relateret.


Hvad er dine bedste erfaringer med at bruge scripts til Windows? Enhver indlysende down- eller upside til et bestemt sprog?

Bedste reference


Jeg ville bruge Powershell. [1]  • Den har en vagt C-lignende syntaks.

  • Den har en integreret skal.

  • Den nyeste version (i øjeblikket i CTP) indeholder en indbygget IDE (selv om den er begrænset i forhold til andre tredjeparts).

  • Det har let adgang til noget som 90\% af funktionaliteten i .Net-rammen.

  • I fremtiden vil MS-produkter eksplicit give Powershell integration.

  • Det understøtter rør.


Andre referencer 1


Næsten meget, hvert script i VBS kan konverteres til et tilsvarende i JScript.


Der er et par gotchas at passe på. Læs op på enumeratoren og husk, at i VBS er sagen ufølsom, så når man oversætter et script, kan visse metoder have det forkerte hus.

Andre referencer 2


Prøv at gøre, hvad du vil gøre i en CMD-fil, det der ikke skærer det, brug Windows Scripting Host til at kalde en wsh-fil med JScript og/eller VBScript i den. Hvis du foretrækker JScript-look, skal du bruge det som dit primære sprog og brug VBScript til ting, du kopierer fra nettet eller ikke kan finde en JScript-løsning til. Du kan ringe VBScript fra JScript og omvendt.

Andre referencer 3


Tjek også Microsoft Scriptomatic værktøjet. [2]


Det kan generere masser af admin scripts i VBScript, Perl, JavaScript (JScript) og Python. Gør det lettere at navigere WMI meget .