Hvilke nyttige udviklingsværktøjer kommer Windows XP med?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg arbejder i et pseudo-IT-team, der gør udvikling uden for et formelt it-udviklingsmiljø - ved hjælp af Windows XP (og IE6). Jeg kan ikke installere nogen software selv, så det kan kun bruges, hvad den centrale it-afdeling stiller til rådighed - hvilket ikke er meget.


Jeg har masser af UNIX udviklingserfaring, så det er smertefuldt at arbejde uden nogle af de værktøjer, jeg tidligere har taget for givet.


Notesblok er min favorit ting om Windows. Hvad andet er der gemmer sig i C: \ Windows, som jeg bør vide om?

Bedste reference


Ikke meget, hvis du er vant til den overflod, der kommer med UNIX. cmd.exe sproget er kommet langt siden den brain-dead version med MS-DOS. Det er stadig ingen match for [[bash men det er ikke dårligt. Tjek Rob Van der Woudes sitet ('Batch Files' link til venstre) for nogle fantastiske små uddrag. [10]


Jeg ved, at findstr nu gør regulære udtryk så det kommer i det mindste tæt på grep.


Se også dette spørgsmål (som har et par svar fra mig og absolutte bucketloads fra alle andre) re Windows-batch-filer.

Andre referencer 1  • En JavaScript-tolk: cscript/wscript (kan også fortolke VBScript plus ethvert andet sprog, for hvilket en Windows ScriptingHost-kompatibel tolk er installeret)

  • WordPad: praktisk talt ubrugelig bortset fra én ting: det kan læse Unix line endings, i modsætning til Notesblok

  • hvis du er heldig: PowerShellBemærk, at mange applikationer også pakkes som såkaldte bærbare applikationer, der ikke kræver nogen installation: Firefox, NotesPad ++, endda en komplet Ubuntu distribution.

Andre referencer 2


ntsd (Windows NT debugger til brugertilstandsprogrammer - kommandolinjepost, lidt som gdb) var som standard tilgængelig på Windows-installationer i system32 -kataloget, selv om jeg mener, at dette Politikken er ændret, da jeg ikke kan finde den i min Windows 7 64 bit installation.

Andre referencer 3


mmm ... ikke meget, foruden jeg tror alt, der kommer ud af kassen, er allerede blevet nævnt ...


ikke rigtig besvare dit spørgsmål, men jeg vil anbefale at bruge bærbar software, der er en enorm samling af dem tilgængelige, som notesblok ++, winmerge, grepwin ... [12]