windows - MapNetworkDrive vil acceptere ethvert kodeord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg skriver et script for at tilføje et netværk dele til Windows laptops forudsat for studerende på skolen jeg arbejder på.


Skriften er skrevet i VBS, og bruger MapNetworkDrive-funktionen, så det er meget enkelt, kun to dialoger, der beder om brugernavn og adgangskode. Men når jeg tester det med mit eget brugernavn, søges det fuldstændigt at ignorere adgangskoden, jeg indtaster, og antageligvis bruge et kodeord gemt et sted, da det altid kortlægger drevet. Ved der nogen, hvor disse legitimationsoplysninger gemmes i Windows 7? (Det er ikke gemt i legitimationslagring, jeg kontrollerede)

Bedste reference


Referencerne er 't gemt overhovedet. I stedet bruger Windows brugeroplysningerne for den bruger, der er logget ind, for at godkende forbindelsen til den delte ressource. Det vil sige, hvis brugernavnet og adgangskoden til den bruger, der for øjeblikket er logget ind på lokal maskine, passer til en bruger med de relevante legitimationsoplysninger på fjernbetjeningen -maskinen, vil adgang blive givet.


Lad mig se, om jeg kan forklare det tydeligere med et eksempel. Sig, at jeg er logget på min bærbare computer med brugernavnet 'Cody Gray' og adgangskoden '1234'. Så forsøger jeg at starte en forbindelse til en delt ressource på min stationære computer. Da jeg har samme brugernavn og kodeord på min stationære computer, og den brugerkonto har tilstrækkelige rettigheder til at forbinde til delte ressourcer eksternt, bliver jeg automatisk autentificeret, og adgang vil automatisk blive givet. Men hvis jeg forsøger at forbinde til en af ​​mine kolleger '-maskiner, som jeg ikke har en konto på, skal jeg angive et brugernavn og adgangskode med gyldige adgangsoplysninger.


Brugernavnet og adgangskoden, du leverer til WSH MapNetworkDrive -metoden, bruges kun kun , hvis legitimationsoplysningerne for den bruger, der er logget ind, mislykkedes at godkende. Dokumentationen siger: [2]   strUser

  
  

    Valgfri. Strengværdi, der angiver brugernavnet. Du skal angive dette argument, hvis du kortlægger et netværksdrev ved hjælp af legitimationsoplysninger fra en anden end den aktuelle bruger.

  

  
   strPassword

  
  

    Valgfri. Strengeværdi, der angiver brugeradgangskoden. Du skal angive dette argument, hvis du kortlægger et netværksdrev ved hjælp af legitimationsoplysninger fra en anden end den aktuelle bruger.

  Kort sagt kan du til testformål oprette en ny konto på din computer, der ikke direkte svarer til en konto på serveren. Og hvis eleverne allerede har konti på serveren, er der ingen grund til at kræve, at de indtaster deres brugernavn og adgangskode igen; Windows ved allerede hvad det er, og det vil blive brugt til autentificering automatisk.