gtk - Pakker en applikation med afhængigheder under Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg har skrevet en applikation ved hjælp af gtkmm og libpcap under Linux. Selvfølgelig afhænger gtkmm af GTK +.


Efter at have sendt det til Windows og forsøgt at distribuere det, er feedbacken jeg modtog, at der er for mange afhængigheder at installere.


Brugeren skal køre installatører til GTK +, gtkmm og winpcap runtime før de kan køre min lille applikation, hvilket ganske vist er en smerte.


GIMP for Windows ser ud til at bruge et installationsprogram, der starter et GTK + installationsprogram, hvis det er nødvendigt, men det gør det for tre forskellige biblioteker en smule overdreven, især hvad angår installeringsstørrelsen.


Er der en bedre måde at distribuere dette på? Jeg mener, at winpcap faktisk skal installere en tjeneste, så det skal sandsynligvis køre installationsprogrammet, men måske kan jeg pakke GTK +/gtkmm-biblioteker i runtime-mappen?


Jeg er lidt mere bekendt med Linux-udvikling, så jeg er ikke sikker på, hvad det bedste handlingsforløb er.

Bedste reference


Jeg anbefaler stærkt at bruge et værktøj som Advanced Installer til at håndtere dette for dig. At lave et ordentligt installationsprogram til Windows er en reel hovedpine, så det er værd at bruge tid til at bruge et GUI-værktøj til at hjælpe dig. AI (og andre installatører, for den sags skyld) kan installere og administrere Windows-tjenester, forudsætninger og så på, og i det lange løb vil du spare meget tid ved at bruge et værktøj som dette for at hjælpe med din implementering. Særligt Advanced Installer har meget god støtte til styring af forskellige afhængigheder sammen med deres tilhørende versioner, og det kan også installere en indbygget Windows-tjeneste under installationsprocessen. De har en freeware version, men afhængigt af arten af ​​dit produkt, vil du måske have foråret til en af ​​de kommercielle versioner. [1]


I grund og grund, hvis du er seriøs over at installere på Windows, bør du investere tid (og penge, muligvis) for at gøre et ordentligt installationsprogram til MSI-stil. Ikke at banke NSIS-publikum, men at lave ikke-standardiserede Windows-installatører resulterer altid i en meget mere arbejde for bygherren, og en mere ubehagelig oplevelse for slutbrugeren.

Andre referencer 1


Hvis du vil manuelt pakke GTKmm runtime, kan du se dette link på gnome.org for flere detaljer (se under Omfordeling). Du kan også lydløst køre GTKmm installationsprogrammet ved hjælp af/S flag. [2]