windows - Strict C Win GUI programmering

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemGoddag folk, jeg har brug for lidt vejledning.


Dybest set er jeg en webdev, der kender nogle C fra fortiden, men jeg har kun udviklet nogle enkle konsol apps til * nix.


Kort sagt, jeg vil udvikle et simpelt Win-program med en GUI og ikke få mine hænder i nogen af ​​følgende teknologier:


.NET C #
Java
C ++ (især denne)


Fordi jeg ikke har tid eller behov for det i øjeblikket.


1). Kan jeg bruge wxWidgets uden at ty til cpp (hvis ikke, hvilken anden indbygget og letvægts widget værktøjssæt vil du foreslå?)
2). Kan jeg bruge OpenCV med strenge C? (ingen skabeloner, inline-funktioner osv.)
3). Skal jeg se efter andre muligheder for en kompilator ud over MinGW? Er Intel en værd at undersøge? (AFAIK, den har en restriktiv licens).
4). Hvilken IDE af følgende vil du foreslå til Windows/C programmering  • Dev-C ++

  • Eclipse med passende plugins (kan ikke huske den nøjagtige)

  • Enhver tekstredigerer + * .bat til compiling ??Tak!

Bedste reference


Hvad angår wxWidgets, kan du bruge https://sourceforge.net/projects/wxc
Jeg har aldrig brugt det stærkt, så jeg er ikke opmærksom på dens modenhed. [1]


Mingw og Microsoft Visual C ++ er mine yndlingssamlere. Husk at du altid kan bruge strenge C og kompilere det ved hjælp af en C ++ compiler, da gyldig C er næsten altid gyldig C ++.


For windows har jeg brugt Dev-C ++ tidligere, men i dag synes Microsoft Visual C ++ at være en bedre løsning.


Hvis du går til teksteditor + bat, skal du tjekke Notepad ++.


EDIT: Bare for at afklare, at bruge Microsoft Visual C ++ betyder IKKE at lære C ++. Du kan bruge C i det perfekt, fordi - jeg gentager - gyldigt C er ofte gyldigt C ++. Jeg vil ikke have C ++? Intet problem. Bare hold dig væk fra C ++ - eneste funktioner, og du er stadig sikker i en C ++ compiler.


EDIT: Roger Lipscombe har bemærket i kommentarerne, at en ren C compiler er tilgængelig i Microsofts Visual C, ved hjælp af/TC switchen.

Andre referencer 1


Hvis du er interesseret i at lære C-baseret Windows-programmering direkte og ikke bruge andre mellemværktøjer:


Der er en rigtig god referencebog fra Charles Petzold, der hedder Programmering Windows. Det er helt sikkert den rigtige vej at komme i gang. Absolut er alt krystalklar, og du behøver aldrig C ++. [2]


Windows API, som helhed, er bygget til C programmører. Alle de fancy ting som et egentligt applikationsvindue er sendt tilbage som 'HANDLE' s, som mere eller mindre bare peger ind i OS 's objekttabellen. Du som programmør behøver aldrig at håndtere objekter, bare deres HANDLE'er.


Denne særlige bog gør også et godt stykke arbejde, der beskriver Windows-event-loop. Hvis du ikke er bekendt med den, er den beskrevet i generøse detaljer. [3]


Held og lykke!

Andre referencer 2


For C Windows GUI programmering er den nemmeste ting VC ++ (enhver version siden 6.0) og The Charles Petzold Programmering Windows bog.


Den gratis Express-version af Microsoft-kompilatoren skal fungere fint - Jeg er ikke sikker på, om du skal downloade Platform SDK eller hvis den kommer med en.

Andre referencer 3


Du kan skrive Windows GUI programmer i lige C. Download Windows SDK og se på 'GENERIC' prøven (jeg antager, at det stadig er der). Dette er stort set den minimale kode, der kræves til en Win32 app, og det er s i plain-ol 'C.


Rediger: Hmmm, det ser ud til at være installeret på denne bærbare computer. Du kan finde den online her. [4]

Andre referencer 4


Det kan være værd at genoverveje C # .NET. Du kan nemt lære C # om et par dage, og udvikle smarte apps meget hurtigt. Lige C-baserede Windows-biblioteker, især Win32, er BRUTAL i sammenligning. Du bruger en uge bare for at skrive en simpel app, der ville tage minutter i C #.

Andre referencer 5


Det eneste C-baserede værktøjssæt, jeg kan tænke på, er Windows-porten på GTK +. Jeg har dog ingen erfaring med at bruge det i Windows-miljøet. Det er dog meget modent på Linux-siden, og det kan være godt nok, hvis dine behov er enkle.


At lære Win32 API er svært! Men som andre har sagt, er Petzolds bog den vej at gå, hvis du insisterer på at gå ned ad denne vej.


Min opfattelse er, at udviklingen af ​​en Windows GUI, der kun bruger C og Win32 API, ville være sværere at lære end at optage lige nok C ++ til at udnytte en af ​​C ++-baserede rammer. Du kunne stadig gøre størstedelen af ​​dit arbejde i almindelig C.


Hvad angår gratis IDE'er, ville jeg gå med Visual Studio 2008 Express Edition.

Andre referencer 6


Du behøver ikke noget.


Bare brug C og Win32 api, som ægte programmører, ikke børn ..


Se VS Win32-guiden