Er der et Windows-register 'ordbog', der forklarer hele (eller det meste af) Windows-registreringsdatabasen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg vil gerne se, hvilke registreringsnøgler der bruges til. En bog på registret ville også være fint. Info om Windows Vista-ændringer ville være fantastisk!

Bedste reference


Åh, hvordan jeg ville ønske, var der et enkelt sted, hvor registreringsdatabasen blev samlet dokumenteret af alle, der skriver værdier der! Husk, at enhver app kan oprette sit eget sæt nøgleord og værdier for registreringsdatabasen, så det er ikke bare MS, der ville være nødvendigt for en sådan indsats. Selv om de ville være en nøglespiller!


I mellemtiden er der to MS-steder, jeg bruger som startng-point, når jeg skal vide, hvad et bestemt nøgle/værdi-par gør:


Windows 2003-registreringsreference:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc778196.aspx[1]


Windows 2000-registreringsreference:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc974061.aspx[2]


Husk på, at da Windows er en evoluerende ting, kan selv information om ældre versioner være meget hjælpsom. Bemærk også, at W2003 har meget lighed med XP. Desværre har jeg ikke fundet et link til Vista/Windows 2008-registrene svarende til ovenstående.


Når du har brug for at vide, hvad der er med en bestemt nøgle, og det ikke findes i en af ​​ovenstående links, skal du prøve en søgning på den pågældende tastes fulde sti på http://support.microsoft.com [3]

Andre referencer 1


Wikipedia artiklen er faktisk ret flot. Ikke en fuldstændig redegørelse for alt, men heller ikke for lurvet.
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows\_Registry[4]

Andre referencer 2


Se altid op API'er i Windows SDK først i stedet for registreringsdatabasen først. Hvis du f.eks. Gemmer stien til brugerens min dokumentmappe (ja det er registreret), kan din kode bryde, når brugerens register rykker til en anden maskine, hvor brugerens profil er gemt på en anden placering .


Foreslået læsning:
Den lange og triste historie om Shell Folders-nøglen [5]

Andre referencer 3


Jeg har tidligere brugt denne hjælpefil. Meget god ressource [6]