Windows Vista/7: Sådan prøves output audio mix?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemHvordan kan jeg få adgang til den nuværende bølgeudgangsprovestrøm?


I et spørgsmål fra december 2006 om social.microsoft.com (Sådan optager du fra 'Wave' eller 'Stereo Mix' i Vista?) Yjslash spurgte: [1]  I Windows XP eller tidligere kunne jeg fange lydstrømmen til højttaleren. Med andre ord DirectSoundCapture kunne fange fra den valgte kilde linje. Og hvis 'Wave Out Mix' eller 'Stereo Mix' eller noget lignende var valgt som optagekildelinje, kunne DirectSoundCapture optage lydstrømmen til højttaleren.Til hvilket Larry Osterman (MSFT) (audio team dev og StackOverflow bruger) svarede: [2]  Hvilke API'er har du brugt til dette i XP? De bør fortsætte med at arbejde på Vista.

  
   WASAPI har en særlig Loopback-tilstand, der gør det muligt for en klient at opfange post-mix-lyden, som også kan hjælpeEt spørgsmål om Stackoverflow (Hvordan læser jeg systemlydudgang i Windows XP og Windows 7?) Nævner også, at WASAPI har mulighed for at prøve udgangsmixen, og at den er tilgængelig startende med Windows Vista.


I januar 2007 nævner en Windows Team-blogindgang evnen til at prøve lydudgangen (med henblik på ekko-annullering, og hvilken virkning HDCP vil have på det): [5]   Vil ekko annullering arbejde mindre godt for premium indhold?

  
  Vi mener, at Windows Vista giver programmer adgang til tilstrækkelig information til at opbygge højkvalitets ekko-annulleringsfunktionalitet.Hvilken API bruges til at prøve lydudgangen? Hvilken adgang giver Vista programmer til at få adgang til den nuværende lydudgangsstrøm? Hvilke funktioner, og hvordan man bruger dem, af WASAPI muliggør prøveudtagning/optagelse af den aktuelle lydudgang?


Se også
  • Værktøj til at udforske Windows Vista Lydenhedskæde (træ?)

  • MSDN: Om WASAPI


Bedste reference


Jeg fandt dette (Loopback Recording) i MSDN, og også dette (Capturing a Stream). [7] [8] [9] [10] [11]


Forresten, ifølge MSDN, vil WASAPI ikke tillade dig at optage strømme med DRM-beskyttelse:  Windows Vista leverer digital rights management (DRM). WASAPI tillader ikke loopback-optagelse af digitale streams, der indeholder DRM-beskyttet indhold. På samme måde tillader en betroet lyddriver ikke en loopback-enhed til at optage digitale streams, der indeholder beskyttet indhold. Windows Vista tillader kun betroede drivere at afspille beskyttet indhold. Yderligere oplysninger om betroede drivere og DRM finder du i Windows DDK-dokumentationen.