kommandoprompt - Sådan tvinges windows cmd-fanen til at tilføje en slash til katalognavne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemVed den sjældne lejlighed, at jeg skal bruge en Windows-kommandoprompt snarere end bash, kører det mig nødder, at fanebladets afslutning ikke tilføjer et skråstreg til slutningen af ​​katalognavne. Er der en indstilling eller et script, som jeg kan køre for at tvinge fuld gennemførelse?

Bedste reference


Nej, der er ingen sådan indstilling. Din bedste chance er at bruge bash gennem cygwin, men jeg forventer, at du allerede vidste den smule.

Andre referencer 1


Svaret i disse dage er PowerShell. Det er superset af Windows kommandolinjen. Den har mange af Linux-kommandoer. Den har en objektbaseret pipeline og har fuld adgang til .NET-rammen fra kommandolinjen.


Og det tilføjer et skråstreg, når du bruger fanebladet for at udvide et katalognavn.


POwerShell [1]

Andre referencer 2


Dette er en ret gammel tråd, men jeg troede det kunne stadig være nyttigt for andre.


Jeg kunne ikke finde en parameter i Windows for at gøre tricket, men jeg fandt en eksekverbar (GNU, med Pyton-kilden tilgængelig), der hedder PyCmd, hvilket er en forbedring (i henhold til mine og mine arbejdsvaner) til almindelig CMD-konsol.


Det kan startes ved at dobbeltklikke på det, og det starter en almindelig konsol med cmd.exe, og den lægger sig i hukommelsen for at tillade mange kommandolinjearbejde godbidder, blandt dem samme TAB-færdiggørelsesadfærd, som jeg plejede at have under Unix Korn Shell (herunder de Emacs-lignende nøgler) med de efterfølgende skråstreger eller back-slaches til kataloger.


Du kan finde det på:
https://sourceforge.net/projects/pycmd/[2]


Den sidste version er et snapshot i december 2017 (men stabilt for mig, kunne ikke imødekomme nogen større problemer i forhold til 2013 0,9 stabile udgivelsen) på:
https://sourceforge.net/projects/pycmd/files/pycmd/snapshots/[3]


Du kan også starte den fra en eksisterende konsol, fra CMD.EXE, og den starter en sub shell med alle dens redigering godbidder. Du afslutter denne underskal ved udgang eller ^ D på en tom linje.


Bemærk, at jeg har testet det under en alternativ konsol som 'Hyper' (MIT-licens på https://hyper.is/og https://github.com/zeit/hyper), som jeg foretrækker sammenlignet med Windows-standardkonsollen , og det virker perfekt også med det. Jeg synes det er rimeligt at antage, at det vil fungere godt for andre konsoller som ConEmu eller andre, men jeg testede det ikke med dem. [4] [5]


Dette svar går måske lidt langt ud over det oprindelige spørgsmål, men - jeg håber - kan stadig give nogle hjælp til folk som mig, der kan lide at få den samme slags kommandolinjeadfærd som de plejede at have under Unix Korn-skal (muligvis Linux bash, jeg ved det ikke).


Har en god kommandolinje grænseflade til alle!


GM