python - desktop udvikling sprog kompileret binære eller scripting sprog (windows)?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemEr der nogen, der bruger en script-sprog-eneste løsning til at producere en binær (.exe) til at producere et kommercielt desktop-program til Windows eller Mac? f.eks. Java, Python osv. Hvis ja, hvordan distribuerer du din app og bruger et script sprog for at få problemer med installationen?


Jeg spørger om brugere, der kan downloade et program og installere det, de ved ikke om indstillingsvejsvariabler eller ændrer JAVA\_HOME. Forudsætningen for pc'en er brugere med en forbruger pc med windows (XP/Vista/7), ikke strømbrugere. (Eller alternativt ville en mac-type løsning være interessant at høre om til)

Bedste reference


Jeg har gjort dette på to måder. Den ene var at bruge Python og py2exe, og den anden skulle bruge Idle, et Lua-baseret 'compilable' sprog, der bruger InnoSetup til at oprette installatører. [2] [3] [4]


Jeg har heller ikke haft nogen problemer med, selvom jeg ikke har brugt Idle til noget af væsentlig kompleksitet --- den største fordel er den lille størrelse af den eksekverbare producerede. Med py2exe skal du være forsigtig med at få alle afhængigheder inkluderet i pakken, og jeg anbefaler at afprøve det grundigt på en ren installation af Windows før udgivelsen. For eksempel, da jeg brugte PyGTK med py2exe, måtte jeg være meget forsigtig med at få de temafiler inkluderet i pakken. Det var ikke tydeligt at først at jeg havde savnet dem, da PyGTK fandt dem i den installerede version på udviklingsmaskinen.


Jeg var også nødt til at være forsigtig med installationsveje, tilladelser og startkataloger samt licensering af de biblioteker, jeg brugte, men det er ikke noget, du ikke behøver at bekymre dig om i et mere traditionelt kompileret sprog. Bortset fra installatørens forholdsvis store størrelse har jeg været meget tilfreds med py2exe og InnoSetup, og jeg anbefaler det.

Andre referencer 1  Er der nogen der bruger noget andet til at krympe apps på Windows? f.eks. Java, python osv.Ja. Jeg antager, at du ikke virkelig spørger om Java, da det er så bredt. Jeg kan tælle et par Java-programmer, som Jeg bruger, og jeg arbejder ikke i 'Enterprise' -miljøet .


Der er værktøjer, der giver dig mulighed for at sende Python-kode uden at sende faktiske .py filer og uden at have brug for at have Python installeret, så der findes også løsninger til det. Da sådanne værktøjer eksisterer, antager jeg, at folk leverer Python-applikationer.  Hvis ja, hvordan distribuerer du din app og bruger et scriptsprog, fordi der opstår problemer med installationen?Hvilket script sprog?