windows - Er ActiveX anset for gammel/forældet af dagens standarder?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg har et spørgsmål om ActiveX. Fra hvad jeg har læst og fundet på internettet, mindsker ActiveX i dag og ses mindre og mindre. Mit spørgsmål er, hvorfor er det? Og hvilken teknologi overtager ActiveX?


Tak

Bedste reference


ActiveX kører kun i Internet Explorer, så det er ikke en god platform for applikationer, der ønsker at nå en bred vifte af browsere. Det er definitivt faldet for offentligt orienterede websteder. Jeg siger, det er stadig noget almindeligt for Corporate interne apps, der har brug for adgang til API'er, som normale webteknologier simpelthen ikke kan nå.


Nu i dag kan du opnå meget af den samme adfærd med HTML, CSS og Javascript. Især HTML5.


Også: Der er så mange browsere derude nu. Firefox, Chrome, Safari, Opera, SkyFire og alle de forskellige slanke browsere, der nu er på mobile enheder. Du har ikke en chance, hvis dine brugere bruger nogen af ​​disse browsere, hvis du har et ActiveX-program

Andre referencer 1


Meget af hvad man kunne gøre med ActiveX kan gøres ved at bruge nogle AJAX teknikker, og hvad der almindeligvis hedder HTML5 (du unge og dine akronymer) hvor HTML5=HTML, CSS, Javascript. Søg efter AJAX og HTML5, og du vil komme på tværs af millioner af poster.


Som Chris Kooken angav, er ActiveX begrænset til IE- og Windows-platforme, og man har intet håb om at få ActiveX til at køre på nogen af ​​de nuværende mobile platforme.

Andre referencer 2


Selv Microsoft har givet op på ActiveX, de kom op med Silverlight for at erstatte det. Og der er tegn på, at Silverlight også bliver udfaset til fordel for HTML5.


Her er blot en ny artikel, der viser Microsofts leaninger: http://arstechnica.com/microsoft/news/2010/11/silverlight-html5-and-microsofts-opaque-development-strategy.ars[1]