windows - Kan nogen guide mig med at opbygge en log viewer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg vil lave en iis log viewer for hjemmesider jeg udvikler. Jeg ved, at der findes værktøjer, der allerede er udviklet derude, for eksempel http://visuallogparser.codeplex.com/, men jeg vil udvikle noget af mit eget. Par spørgsmål jeg har, hvordan kan jeg få adgang til filer på Windows 2003-serveren. Logfilerne gemmes i en bestemt mappe på serveren. Jeg har manuelt at åbne filerne og derefter kigge igennem dem for de oplysninger, der måtte være være relevant.
Det første problem, jeg ser, er at kunne først få denne fil som input, så lad os sige perl eller python til filbehandling og derefter spørgsmålet om sortering og filtrering af data som ønsket. Også få en GUI til dette. [1]]]


Jeg har ingen anelse om, hvilket sprog eller hvilken ramme der kan bygges. Leder du efter vejledning her.

Bedste reference


Personligt tror jeg, at C # er hoved og skuldre over konkurrencen om at opbygge selvstændige GUI'er. Det har også god støtte til parsing af tekst, herunder anstændig støtte til regulære udtryk.


Ifølge http://www.sqlservercentral.com/Forums/Topic525288-146-1.aspx kan du bare køre en forespørgsel for at finde ud af, hvor din SQL-Server-forekomst beholder dens logfil (og data). [2]


Hvis du lige begynder at programmere det, er det en rigtig god ide at arbejde gennem 'det grundlæggende' i tutorials før du kommer i gang på et projekt som dette. Når du er 'klar til det', så tag en tur og kigge efter tutorials/diskussion om hvert aspekt, som det arrises ... og hvis du sidder fast, kan du stille mere specifikke spørgsmål her.


Et andet stykke råd: Før du begynder kodning, sættes denne slags ting ned og gør en mock-up af grænsefladen. Træn, hvilke operationer du vil udføre. Analyse af problemet, mens du forsøger at kode en løsning er en CLASSIC opskrift for at bruge meget tid på at få ikke meget gjort. Du har brug for klare mål FØR du starter kodning ... og så selvfølgelig tilpasser du dine mål som du lærer mere ... som du går sammen ... Men det hjælper virkelig med at være klar over, hvad (groft) dig vil have, før du starter.


Det kan hjælpe dig med at bruge et par af de eksisterende log-presentatører. Find ud af, hvilke andre mennesker har gjort ... hvad de finder nyttige. Hvis du finder en bestemt funktionalitet nyttig, så kan du forsøge at kopiere det ... eller måske noget, som en anden har gjort, får dig til at undre sig 'Hvordan gør de det?' og det får din kreative juice at køre.


Endelig er det bløde lærred den skræmmeste. Bare få noget virkelig simpelt arbejde, og tilføj derefter funktionalitet til det, iterativt.


Skål. Keith.