vb.net - Brugerdefineret guiden kontrol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg skal bygge en brugerdefineret guiden kontrol i VB.NET til et Windows-formular projekt. Jeg er ikke 'tilladt' at udnytte eksisterende guiden kontrol på internettet på grund af nogle uklare logik omkring ophavsret. Jeg er ikke 'tilladt' at bruge brugerkontrol i softwaren.


Har nogen en idé om, hvor jeg skal starte?

Bedste reference


På mit job gennemførte vi en guiden ved hjælp af et panel for hvert trin i guiden. For at lette arbejdet med panelerne reducerer vi størrelsen på hvert panel til et lille firkant og sætter dem side om side i den indeholdende kontrol, så når vi ønsker at redigere et panel, klikker vi på det relevante firkant og sætter dockningsegenskaben til fylde. Når vi er færdige, sætter vi tilbage dock-ejendommen til ingen, og kontrollen går tilbage til dens små firkantede dimensioner.


Programmatisk kan du gøre noget, der ligner det gode panel for det nuværende trin. Når knappen 'Næste' klikkes, skal du skjule og fjerne det forrige panel og derefter vise og docke det aktuelle panel.

Andre referencer 1


En TabControl er en meget bekvem kontrol i designeren. Ændring af faneblade ved kørsel er også let, skal du bare angive Egenskaben SelectedIndex eller SelectedTab. Du skal bare slippe af med fanerne. Heldigvis er det nemt. Tilføj en ny klasse til dit projekt og indsæt koden nedenfor. Bygg. Sæt den nye kontrol fra toppen af ​​værktøjskassen på din formular.


Public Class WizardPages
  Inherits TabControl
  Protected Overrides Sub WndProc(ByRef m As Message)
    '--- Hide tabs by trapping the TCM\_ADJUSTRECT message
    If m.Msg = &H1328 AndAlso Not DesignMode Then
      m.Result = CType(1, IntPtr)
    Else
      MyBase.WndProc(m)
    End If
  End Sub
End Class