windows - Anbefalet. NET app installer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg skal oprette en installation til min app, der udfører følgende handlinger:  1. Kopier filer

  2. Skriver registreringsindstillinger

  3. Registrerer en windows-tjeneste

  4. Skriver en XML app.config-fil (baseret på brugerleverede oplysninger under installationen - en forbindelsesstreng)

  5. Udfører SQL-scripts mod en ekstern database (forbindelsesoplysninger opnået i # 4)

  6. Installerer og registrerer en COM dll

  7. Tilføjer indgang til Kontrolpanel> Tilføj/fjern programmer til afinstallationJeg har ikke brug for nogen fancy logik for at give brugeren mulighed for at tilpasse disse trin. Jeg kan hardkod dem med brugerinformation, der injiceres, hvor det er relevant.


Jeg kiggede på Wix, men fandt dokumentationen, og eksemplerne stemmer ikke godt med de seneste udgivelser. [1]


Jeg kiggede også på NSIS, men fandt støtte til at skrive XML for begrænset (plugin til dette kan kun håndtere strenge op til 64 byte). [2] [3]


Jeg børstede først VS2005 bygget i Setup-projektet som ude af stand til at håndtere disse opgaver, men jeg er klar til at genoverveje efter at have snublet med, hvad jeg troede, var bedre muligheder.


Nogen forslag?

Bedste reference


Jeg vil stadig anbefale at kigge på WiX lidt mere. Vi bruger det til at gøre alt undtagen # 6 på den liste, og mens der er en lille indlæringskurve. Vi har brugt WiX v3 i næsten 3 år, og jeg har ikke fundet for mange steder, hvor docs/tutorial er så langt ude af sted. Og normalt hvor det er det, fordi de rydde op i syntaksen og gjorde det bedre.


Også ved den næste udgivelse af Visual Studio (2010/Rosario) bliver WiX bygget direkte i Visual Studio, jeg er ikke sikker på, om det er parallelt med de nuværende installationsprojekter eller at erstatte dem helt.

Andre referencer 1


Et Visual Studio Installer-projekt kan gøre hvad brugerdefineret kode du vil have; ville ikke se hvorfor nogen af ​​dine krav ville være et problem.

Andre referencer 2


Jeg har brugt Visual Studio (2005) og Wise og kan anbefale begge. Du har ikke nævnt, om værktøjet skulle være gratis, og hvis det er tilfældet, er det klogt. Wise har dog en død nem læringskurve og er meget kraftfuld og veldokumenteret. Jeg har fået nogle få underlige ting, der er sket med Visual Studio En gang var jeg nødt til at slette mit projekt og starte igen (muligvis på grund af dumhed fra min side - aldrig fundet ud af det), men generelt har jeg brugt det i et par år på mit nuværende job, og det virker for mig. [4]

Andre referencer 3


Du kan kun bruge Visual Studio og Windows uden kommercielle værktøjer til at opnå det, du har brug for.


Først skal du tjekke svaret for at oprette en enkelt installationsfil.


Derefter kan du undersøge, hvordan du opretter en brugerdefineret handlingsklasse, der kan udføre registreringsdatabasen, læse/skrive filer og registrere COM dll'er separat.