windows - Find ud af hvem der låser en fil på en netværksdel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg vil gerne vide, hvem der låser en fil på en netværksandel.


Her er problemet: Netværksandelen er på en NAS, så jeg kan ikke logge på. Jeg har brug for et værktøj til at finde ud af, hvem der låser filen. Det er ikke praktisk at genstarte NAS hver gang, fordi der er flere brugere.


Handle.exe, Process Explorer og PsFile synes at være begrænset til filer på den lokale maskine, så de arbejder ikke for mig.

Bedste reference


Bare hvis nogen søger en løsning på dette til et Windows-baseret system eller NAS:


Der er en indbygget funktion i Windows, der viser dig hvilke filer på den lokale computer, der er åbne/låste af fjerncomputer (som har filen åben via en fildeling):  • Vælg 'Administrer computer' (Åbn 'Computer Management')

  • Klik på 'Delte mapper'

  • vælg 'Åbn filer'Der kan du endda lukke filen kraftigt.

Andre referencer 1


På Windows 2008 R2-servere har du to måder at se, hvilke filer der er åbne og lukke disse forbindelser.


Via Share og Storage Management


Server Manager> Roller> Fil Services> Del og Storage Management> Højreklik på SaSM> Manage Open File


Via OpenFiles


CMD> Openfiles.exe/query/s SERVERNAME


Se http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb490961.aspx. [6]

Andre referencer 2


PsFile arbejder på fjernmaskiner. Hvis min login-konto allerede har adgang til den eksterne del, kan jeg bare indtaste: [7]


psfile \remote-share


(erstat 'remote share' med navnet på din filserver), og det vil liste hvert åbent dokument på den pågældende del sammen med hvem der har åbnet og fil-id'et, hvis jeg vil tvinge filen lukket. For mig er dette en virkelig lang liste, men den kan indsnævres ved at indtaste en del af en sti:


psfile \remote-share I:\Human\_Resources


Dette er lidt vanskeligt, da i min sag denne fjerntliggende del er monteret som Z: på min lokale maskine, men psfile identificerer stier, som de er defineret på den eksterne filserver, hvilket i mit tilfælde er jeg: (dit vil være anderledes) . Jeg var nødt til at kamme gennem resultaterne af min første psfile run for at se nogle af de stier, den returnerede og derefter køre den igen med en delvis vej for at indsnævre resultaterne.


Eventuelt vil PsFile lade dig angive legitimationsoplysninger for den eksterne del, hvis du har brug for at give dem adgang.


Endelig et lille kendt tip: Hvis nogen klikker på en fil i Windows Stifinder og skærer eller kopierer filen med det formål at indsætte det et andet sted, placerer den handling også en lås på filen.

Andre referencer 3


Hvis det bare er tilfældet med at kende/se hvem der er i en fil på et bestemt tidspunkt (og hvis du bruger Windows), skal du bare vælge filen 'visning' som 'detaljer', dvs. i stedet for miniaturer, fliser eller ikoner mv. i 'detaljer' visning vil du som standard blive vist;
 - Filnavn
 - Størrelse
 - Type, og
 - Dato ændret


Alt du skal gøre nu, er højre klik hvor som helst langs værktøjslinjen (filnavn, størrelse, type osv. ..), og du får en liste over andre muligheder, som værktøjslinjen kan vise.


Vælg 'Owner', og en ny kolonne vil vise brugernavnet til den person, der bruger filen, eller som oprindeligt oprettede den, hvis ingen andre bruger den.


Dette kan være særligt nyttigt, når du bruger en delt MS Access-database.

Andre referencer 4


Delvis svar: Med Process Explorer kan du se håndtag på et netværk, der deler åbnet fra din maskine .


Brug menuen 'Find Handle', og så kan du skrive en sti som denne


DeviceLanmanRedirectorservershare

Andre referencer 5


Sessionerne håndteres af NAS-enheden. Hvad du spørger er afhængig af NAS-enheden og intet at gøre med Windows. Du skal se på din NAS-firmware for at se, hvad den understøtter. Den eneste anden måde er at snuse pakkerne og udarbejde det selv.

Andre referencer 6


Det lyder som om du har det samme problem, jeg forsøgte at løse her. i mit tilfælde er det en Linux fileserver (kører samba, selvfølgelig), så jeg kan logge ind og se, hvilken proces der låser filen, desværre har jeg ikke fundet hvordan man lukker den uden at dræbe den ansvarlige session. AFAICT, Windows-klienten 'mener' det er lukket, men forstyrrer ikke at fortælle filserveren.

Andre referencer 7


Luk filen e: \ gestion \ yourfile.dat, åbnes af enhver bruger (/a *)


openfiles/disconnect/a */op 'e: \ gestion \ yourfile.dat'


mere i:
http://dosprompt.info/commands/openfiles.asp[9]