windows - Lad driveren indlæses automatisk, når USB-enheden er indsat

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg bruger en begrænset brugerkonto under Windows XP, og jeg har lidt problemer med at få min Adaptoid (den mest eftertragtede N64 controller -> USB-adapter, fordi den har støtte til at sende rå N64-controller kommandoer + at det er blevet afbrudt) for at fungere problemfrit: Som installeret kræver den medfølgende software administratorrettigheder at indlæse driveren.


Formentlig er det muligt at arrangere, at føreren skal indlæses automatisk, når Adaptoid indsættes ved at tilføje nogle ting til INF-filen for chaufføren (wishna1.inf):
spørgsmålet er hvad ting? [2]


(Det ville også passe mig lige så godt, hvis chaufføren automatisk kunne læsses, når noget forsøgte at åbne DeviceWish\_NA1, eller endda at få det automatisk indlæst ved hver boot, virkelig, men at gøre det ved indsættelse virker som højre måde.)


Bemærk: Jeg har adgang til en administrativ konto, det er bare det, jeg foretrækker ikke at bruge det dagligt.

Bedste reference


Først og fremmest skal vi klarlægge, at en USB-enhed har en Plug &Play-driver på Windows 2000 og højere, så service-starttilstande er irrelevante. Driveren får en post som en 'tjeneste' i registreringsdatabasen, men dens start mode er irrelevant her.


Lad os splitte problemet i to dele:  • Installation af driver til enheden: Dette kræver administrative rettigheder. Dette sker, når du indsætter en USB-enhed i en port for første gang. Windows går over dine .INF-filer for at finde en, der matcher din hardware. Hvis driveren er WHQL-certificeret, vil den blive indlæst automatisk. Ellers vil du se den frygtede guiden Tilføj ny hardware. Hvis du kører som administrator, skal et par klik på Next være nok til at installere det. Ellers har du bedre administratoradgangskode.

  • Indlæser driveren til enheden: Når enheden er installeret, vil driveren blive indlæst hver gang denne enhed indsættes i dette USB-port uden at kræve yderligere brugerintervention. Har du nogensinde bemærket, hvordan en USB-printer, kamera eller diskdrev belastes meget hurtigere den anden gang du sætter den i? Det er fordi det er bare at laste, uden at installere.Fra at se på .INF, ser det ud til at være gyldigt. Det er også ikke WHQL-certificeret, så du skal installere det manuelt.


Jeg antager, at når du indsætter Adaptoid, får du en guiden Tilføj ny hardware. Hvis du peger det manuelt på installationsmappen, fungerer Adaptoid-installationen og -funktionen? Viser den i Enhedshåndtering?


P. S. USB-enheder, der har et serienummer er en undtagelse. De er installeret en gang til alle USB-porte. Disse enheder er dog temmelig ualmindelige.