windows - passende værktøj til at bygge modulære VBS scripts

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg har et vbscript og det tilsigtede formål er at oprette forbindelse til Windows-servere og udføre forskellige subs, der trækker forskellige dele af information om serveren tilbage. Men jeg har forskellige scripts til forskellige anvendelser, selv om mange af subs er fælles mellem dem. Jeg kan ikke have et stort script med kommandolinjeparametre, der fortæller, hvad der skal køres, da jeg har brug for at distribuere disse forskellige versioner til usikrede mennesker, der kun behøver at se bestemte dele af koden.


Er der et værktøj, jeg kan bruge sådan, at jeg kan redigere hver af disse modulære subrutiner individuelt og derefter baseret på en definition, pakke dem ind i et bestemt script, der indeholder de nødvendige stykker?


Helt ærligt er jeg ikke sikker på hvor jeg skal begynde at søge efter noget som dette, da jeg er meget en amatørprogrammerer og meget lidt fortrolig med ting som bygningsværktøjer. Hvis nogen endda kan pege på mig i retning af et værktøj, der kan gøre jobbet, er jeg meget glad for at dykke ind og gøre al forskningen.


Tak.

Bedste reference


Du må ikke bringe en baseballklud til et basketballspil. Hvis du udfører følsomme rutiner, skal du bruge kompileret kode. VBScript er ikke det rigtige værktøj til jobbet.


Når det er sagt, kan du overveje at kryptere dine scripts.


Endelig, hvis du virkelig føler at du skal gå med den medfølgende rute, kan du læse min artikel over på ASP Free.


Brug af Inkluderer i VBScript [2]


Koden ser sådan ud:


Import "include.vbs"

Sub Import(ByVal strFile)
   Set objFs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
   Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
   strFile = WshShell.ExpandEnvironmentStrings(strFile)
   file = objFs.GetAbsolutePathName(strFile)
   Set objFile = objFs.OpenTextFile(strFile)
   strCode = objFile.ReadAll
   objFile.Close
   ExecuteGlobal(strCode)
End Sub