windows - Hvad er standard taster til zooming (in/out) adfærd for et brugergrænseflade

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemVi udvikler en applikation, der bruger et plot til at vise data. Vi tillader zoomning ind og ud - det er ikke nødvendigt at rulle op og ned.


Dobbeltklik bruges til at zoome ind, backspace for at zoome ud. + og - tasterne zoomes ind og ud


Vi har ikke været i stand til at standardisere op- og nedpile - betyder en op-pil typisk at zoome ind eller zoome ud?


Vi skriver koden for at gøre zoomen, og det er et UI-spørgsmål - hvis der er et bedre websted, migrer venligst.

Bedste reference


Dobbeltklik for at zoome og backspace for at zoome ud, synes ikke som et intuitivt valg.


Jeg siger, at +/- ville give mening som zoomnøgler, som browsere gør, men kun hvis du kombinerede dem med en CTRL-modifikator.


Piletasterne er et absolut no-no til zoom. Piletasterne betyder flytte caret, eller rulle, når der ikke er nogen caret. Brug dem aldrig til zoom.

Andre referencer 1


Ctrl + +/- og Ctrl 'Mushjul' er de almindelige zoomnøgler til webbrowsere.


Billedfremvisere/redaktører og anden specialiseret software kan udelade Ctrl modifikatoren, hvis zoomning er en fælles operation ...

Andre referencer 2


Jeg er ikke sikker på, hvorfor du tillader så mange forskellige metoder til at zoome ind og ud; konsistens med andre applikationer vil tyde på, at hvis din app ikke rulle, bør pilene ikke gøre noget overhovedet.


Hvis du insisterer, bruger jeg pilen til at zoome ind (gør tingene større) og pil ned for at zoome ud. Up ville svare til + og ned ville svare til - tror jeg det ville være mindst forvirrende.


Når du kommer rundt for at undre sig over, hvad rullehjulet skal gøre, skal du tjekke denne gamle Joel On Software tråd: http://discuss.joelonsoftware.com/default.asp?design.4.630539.38[1]

Andre referencer 3


For at tilføje til alle disse gode svar ... bruger Microsoft forstørreren (den, der kommer gratis med Intellipoint-softwaren, i modsætning til den, der følger med operativsystemet) en anden ordning: Når forstørrelsen er synlig, hvis du holder nede scrollhjulet i et sekund, så begynder scrollhjulet op/ned for at styre zoom ind/ud. Før denne anden timeout fungerer rullehjulet normalt for det aktuelle vindue.