Brug Base SAS til at validere Windows Password

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemVi har et signon script, der kræver en Windows-adgangskode for at få adgang til og validere mod SAS metadata serveren.


Problemet er, at hvis Windows-adgangskoden ændres, og scriptet køres et par uden at blive opdateret, bliver brugeren låst og skal kalde it-support til en nulstilling af adgangskode.


Hvad er den nemmeste måde at bruge Base SAS (9.1.3) på for at validere et Windows-adgangskode? dvs. at aktivere en advarsel til brugeren, hvis den angivne adgangskode ikke er gyldig ...


REDIGERE:


Bekymringen er ikke, om dette skulle ske, kun hvordan det kunne gøres!

Bedste reference


Det lyder som om løsningen har at gøre med Windows-adgangskoder og din it-gruppe. De fleste af de projekter, der har planlagt job, som du beskriver, løber under en bestemt bruger, der har begrænsede tilladelser og en statisk adgangskode.


Jeg tror, ​​at din løsning ligger inden for it-dept og ikke et sofistikeret SAS log-on script.

Andre referencer 1


Bruger du SAS 9.2? Hvis ja, kan du bruge interne konti, der ikke kræver en underliggende host operativsystem konto og kan konfigureres med brugerdefinerede udløbsregler?

Andre referencer 2


Ok du kan tjekke dette ganske let ved hjælp af flag. Hvis flagget er 'på', vil SAS ikke køre scriptet. Hvis flagget er 'slukket', fortsætter SAS med at køre scriptet. Dette vil stoppe problemet med at få din adgangskode nulstillet. Hvad angår hvordan du vælger at formidle det til brugeren, er det op til dig.


EG sas script i pseudokode:


if flag\_is\_on then do;
 communicate message password is invalid; ** THIS IS OPTIONAL. YOU COULD JUST KEEP THE NOTIFICATION BELOW AND REMOVE THIS ONE. OTHERWISE YOU WILL RECEIVE MULTIPLE NOTIFICATIONS;
 endsas; ** QUITS SAS. NOTHING ELSE IS RUN;
end;
else do;
 flag\_is\_on = 1;
 run the rest of your program including login attempt;

 if program\_ran\_successfully then do; ** POSSIBLY USE SYSERR AND SYSMSG TO DETERMINE THIS?;
  flag\_is\_on = 0; ** TURN FLAG OFF AGAIN;
 end;
 else do;
  communicate message password is invalid;
  ** NOTE THAT WE LEAVE THE FLAG TURNED ON HERE SO THAT NEXT TIME THE PROGRAM IS LAUNCHED THE FLAG WILL STILL BE ON AND THE PROGRAM WILL NOT RUN.;
 end; 
end;


Skål
Røve