Er .NET Framework 2.0 valgfrit i Windows XP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemVi er konsulenter, der ofte arbejder på klientsted på en Windows-pc uden admin, hvilket betyder at vi ikke kan installere noget.


Spørgsmål er: Hvis jeg skriver min C # applikationsmålretning. NET framework 2.0, som er XP's standardinstallation, vil det blive garanteret at køre på hver pc?


Med andre ord, vil det være muligt, at en organisation har besluttet at installere XP på deres pc'er uden .NET-rammerne? Er .NET 2.0 kernen i XP, eller er det bare en valgfri funktion, der kan udelades?

Bedste reference


Så vidt jeg ved. NET Framework 2.0 leveres forudinstalleret på Vista og Windows 7. Men ingen version af rammen kommer forudinstalleret på Windows XP. Se følgende:


Hvilken version af .NET Framework er inkluderet i hvilken version af operativsystemet? [1]

Andre referencer 1


Selvom .NET-rammen er ikke garanteret at blive installeret (det er en valgfri komponent), software som Xenocode PostBuild (ophørt, men stadig funktionelt for dem der har kopi), Skje eller Mono (en alternativ. NET-ramme, der tilfældigvis er indlejret) kan bruges til at køre .NET-applikationer på pc'er, som ellers ikke ville kunne, fordi .NET-rammen ikke er installeret. [2] [3]

Andre referencer 2


Nej det vil ikke garanteres at køre. NET kan fjernes på XP

Andre referencer 3


Ja. .NET Framework er valgfrit til Windows XP. Windows 7 har .NET Framework version 3.5 som standard.