windows - Åbner en fil med Del-Slet andre til at skrive?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

Problem



FileShare-oversigten tilbyder forskellige flag, såsom Læs, Skriv, Slet, .... Normalt tror jeg, at deling af en fil til sletning kun tillader sletning, men intet andet (som læsning).


Jeg husker dog på afstand, at Windows kun skelner mellem skrivebeskyttet og fuld adgang til filer, så det er faktisk muligt at dele til sletning også med at skrive til filen. Desværre er det fra mange år tilbage, og jeg fandt hverken den oprindelige kilde eller nogen relateret info. Er der en pålidelig spec på den faktiske adfærd? Er det afhængigt af OS eller FS?

Bedste reference


Se dokumentationen til CreateFile-funktionen. [1]



  FILE\_SHARE\_DELETE:
  Aktiverer efterfølgende åbne operationer på en fil eller
  enhed for at anmode om at slette adgang. Ellers kan andre processer ikke
  Åbn filen eller enheden, hvis de anmoder om sletning af adgang. Hvis dette flag er
  Ikke angivet, men filen eller enheden er blevet åbnet for sletning
  adgang, fejler funktionen. Bemærk Slet adgang tillader både at slette og
  omdøb operationer.



Dokumentationen nævner ikke, at læseadgang er tilladt også.