Learning C ++ (Linux + QtCreator) skal jeg opgradere til Windows + VisualC + VisualAssist? Hvordan sammenligner det?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg er en langsigtet Linux-bruger og en 'avanceret' Python-programmerer. Jeg har for nylig haft lidt fritid i weekender, og jeg begynder at lære C ++.


Jeg bruger Qt Creator til udvikling, fordi den har gode funktioner og er simpel, flammende hurtigt, og jeg planlægger også at programmere Qt-applikationer i fremtiden, så det vil være ligetil, hvis jeg allerede er vant til noget som Qt Creator.


Jeg kan godt lide funktioner, sådan automatisk færdiggørelse, anstændig kode fremhævelse, visuel hjælp til fejlfinding og disse slags moderne funktioner, så længe de ikke står på min vej.


Men mange fortæller mig, at hvis jeg virkelig kan lide disse funktioner, skal jeg bruge Visual C ++ og Visual Assist (en plug-in). En ven bragte sin notesbog med Visual Studio her og mit første indtryk var, at det er for meget kompliceret med tusindvis af menuer og utallige ikoner og informationer på skærmen.


Jeg kunne ikke teste det for produktivitet og præcision, fordi han ikke kunne låne mig i lang tid.


Så mit spørgsmål er grundlæggende; overvejer funktionerne i den seneste Qt Creator (2.2.1) det værd at købe alle de pågældende software (Windows, Visual C, Visual Assist)?


Er det muligt at konfigurere disse software til at hjælpe mig med programmering på tværs af platformen?


Tak på forhånd.

Bedste reference


Når du lige er begyndt med at lære C ++, er Qt Creator et godt valg. Dens funktioner er tilstrækkelige, og IDE er enkel, så det ikke forstyrrer dig fra at lære C ++. Qt ramme er iboende cross-platform, mens VS ikke er.


På den anden side:  • Grundlæggende version af Visual Studio er gratis (det kan dog ikke udvides med plugins)

  • Du kan gøre Qt-udvikling i Visual Studio via addinJeg ville vælge Visual Studio & Visual Assist til udvikling af større software på grund af [1] [2]  • VS debugging facilitet (som er langt bedre end i Qt Creator) og

  • VS Assist's refactoring og navigationsfunktioner, der kan fremskynde det daglige arbejde i IDE meget (selvom Qt Creator har omdøb refactoring og VS uden pluings ikke har)


Andre referencer 1


Sammendrag: Du behøver ikke visuel studie for at lære Qt på Windows. Hvorfor ikke lære Qt på Linux? Samme bibliotek :)

Hvis du kan lide Qt Creator IDE, skal du notere det som cross platform som Qt. For Windows der er en binær pakke, der indeholder IDE, prebuilt Qts og mingw (som i grunden er en port af gcc til windows), som du kan bruge at producere native executables. For Linux vil det bare bruge systemkompilatoren og Qt. For Mac vil det bruge systemkompilatoren. Windows er den eneste, der ikke kommer med en compiler indbygget.

Åh, du har ikke vinduer. Har du nogle Windows programmeringserfaring, kan du øge din salgbarhed, hvis du er ligeglad.

Andre referencer 2


Jeg vil anbefale KDevelop4. Den er designet til C ++ og DUChain giver dig en god programmeringshint.

Andre referencer 3


Mens jeg er en Visual C ++ fanatisk, og jeg bruger den til næsten alt, hvad jeg udvikler - Jeg ville ikke rådgive dig, da du vil udvikle ved hjælp af/på QT. Bedre brug af gratis værktøjer, der understøtter QT og cross platform udvikling. VC og VA er absolut ikke-berømte udviklingsværktøjspar på Windows/C ++, men dit krav passer ikke til disse dyre produkter.


Få en evaluering/tidsbegrænset kopi af Windows, få Eclipse/NetBeans/other-developement-IDE eller Visual Studio Express, installer alle forudsætninger for QT development og kom i gang. Efter en måned vælger du selv, om du har brug for VS/VA eller ej.

Andre referencer 4


Hvis du har penge og begrænser dig til Windows, så skal du.
Hvis du ikke er, hold dig til Qt Creator. Det er den bedste gratis, letvægts, god autofuldførelse, jeg har brugt nogensinde.