c ++ - Qt i Windows: Byg miljø og omfordeling problemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

Problem



Jeg vil gerne spørge din mening om et bestemt aspekt af uendelig 'Qt vs wxWidgets' spørgsmål. Ved hjælp af wxWidgets i Windows, kan jeg fortsætte med at arbejde med mine foretrukne byggeværktøjer og kompilatorer (i mit tilfælde, Visual Studio). Jeg skal kun tilføje wxWidgets omfatte og lib mapper til compiler/linker banen. Når det er nødvendigt åbner jeg bare nogle wxWidgets form designer (som DialogBlocks) og lav formular layout. Executables har ikke yderligere afhængigheder og giver ingen problemer med omfordeling.


På den anden side kommer Qt med sin egen IDE, som har tendens til at være det vigtigste udviklingsværktøj (som jeg ikke ønsker) .Den installerer MinGW.Det bruger qmake, det er en yderligere udfordring i at integrere Qt i eksisterende byggemiljø. ved ikke, hvordan jeg bruger mine eksisterende biblioteker, udviklet med VC ++, i Qt-applikationen. Kan jeg fortsætte med at arbejde med Visual Studio, eller jeg skal skifte helt til Qt Creator? Eller brug begge, bygg alt, men brugergrænsefladen i Visual Studio og brugergrænsefladen i Qt Creator? Hvordan Qt-baseret applikation kan omfordeles: skal jeg kræve MinGW-installation på målcomputer?


Hvordan alle disse problemer er løst - Jeg har brug for nogle retninger og meninger fra C ++-udviklere der arbejder med Qt i Windows.


Rediger: Det ligner de mest lovende retninger er Visual Studio plugin og CMake. Jeg fandt ud af, at Qt-plugin understøtter VS2010, men det kræver genopbygning af Qt fra kilden. For VS2008 fungerer denne plugin med binær Qt installation - god nok.

Bedste reference


Du kan bruge Visual Studio. Der er et Visual Studio integration plugin, der gør det meget meget lettere at udvikle med Qt i Visual Studio.


Hvad angår wxWidgets vs Qt debatten ... bruger jeg begge (på forskellige projekter). Jeg må sige, at jeg hellere vil bruge Qt - det har færre fejl IMO, og generelt er der en nemmere løsning, hvis du har problemer med rammen (Qt4 er meget bedre i denne henseende end Qt3 var fordi 'pimpl' -dataene er tilgængelige ). Distributionen er dog lidt mere kompliceret med Qt, da du skal sørge for, at du har angivet inkluderet plugins korrekt i din distro (sørg for at kontrollere, at den fungerer på en ren maskine, der ikke har Qt installeret).

Andre referencer 1


Du behøver ikke bruge hele Qt SDK, du kan kun installere biblioteker til VS (eller bygge fra kilde, hvis du foretrækker. De forudbyggede biblioteker er til VS2008, men der er en makespec til VS2010, så du kan bygge en selv om nødvendigt) og brug Visual Studio integrationen. [2] [3]

Andre referencer 2


Du kan downloade Qt 'source-only', se her for den nyeste version. Du kan opbygge dette bibliotek selv ved hjælp af det medfølgende konfigureringsværktøj og MS 'nmake ... [4]


For eksempel ser min typiske bygning sådan ud:


configure -shared -release -opensource -no-webkit -nomake demos -nomake examples
nmake


Dette vil opbygge release-mode Qt dlls, forudsat at du vil bruge LGPL-licensen (med -opensource flag), ingen webkit og ved at kalde nmake vil det ikke bygge demoer og eksempler ... Selvfølgelig bliver du nødt til at tag et kig på alle de mulige muligheder, som konfigureres

Andre referencer 3


Du behøver ikke bruge Qt Creator, mange bruger andre IDE'er eller enkle tekstredaktører.


qmake er ikke svært at bruge, fra en skabelon config kan du nemt ændre en projektfil for hånd. Faktisk vil qmake generere en grundlæggende projektfil, så du kan komme i gang med.


Brug eksisterende biblioteker som du ville i et andet projekt.


Du behøver ikke at kræve en mingw-installation, du kan inkludere vigtige DLL'er i din applikationskatalog, men dette er det samme problem som et andet 'DLL-helvete' -problem.

Andre referencer 4


Hvis du bruger cmake som et build system, kan du bruge det til at generere projektfiler til visuel studio (og formørkelse og almindelige Makefiles og ..., på ethvert OS). Installer kun CMake GUI og vælg Visual Studio [[Myversion]] i den relevante dropdown menu. Det eneste, du skal huske, er, at du skal foretage ændringer i projektets struktur (fx tilføje filer) til CMakeLists.txt-filerne.


Opsætning af cmake + Qt er ret nemt, og du skal kun finde ud af det en gang. Googling omkring lidt bør få denne opsætning kører på ingen tid.