windows - Er WPF fremtiden for brugergrænseflade design? Skal jeg lære det nu?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemDer har været en masse snak om, som om WPF. Jeg spørger mig selv, om WPF bliver en ny standard til grafisk interaktivt brugergrænseflade design. Er det her hvor vi er på vej i forhold til Windows-grænseflader? Vil det virkelig tage ud som alle siger, at det vil?


Se også
  Lære Windows Forms vs Windows Presentation Foundation

  
  (Indeholder links til mange andre nyttige indlæg på WPF).


Bedste reference


Jeg tror, ​​at der er masser af applikationer, der stadig er gjort i Win32, MFC og selvfølgelig WinForms. Jeg synes, det ville være et klogt valg at tilføje WPF til dit værktøjsbælte. Skal du tabe alt og lære det i dag? Det er op til dig. Jeg ser mere efterspørgsel efter WPF. Det er ikke overvældende, men heller ikke C #/WinForms i 2001.


Så det langvarige svar er, at du bare skal tage chancen. Ingen ved, om WPF apps vil dominere markedet. Jeg lænker mig mod muligheden, og jeg tror også, at Silverlight kan være en rigtig spiller i webapps, der bevæger sig fremad. Da der er overførbare færdigheder mellem de to, hedder jeg mit væddemål lidt ved at fortsætte med at lære WPF.


Se også også Er det bedre at bruge WPF over WinForms


Undskyld det er ikke et konkret svar.

Andre referencer 1


Du beder os om at forudsige fremtiden :)


Jeg tror, ​​at en bedre måde at henvende sig til er at se på den anden teknologi, du kunne lære, hvis du ikke lærte WPF. Jeg ville afveje de forskellige afvejninger og vælge den, der var mere værdifuld for mig.


For eksempel hvis valget var WinForms eller WPF ville jeg helt sikkert gå med WPF. WPF har en stejlere læringskurve end WinForms. Men når du kommer forbi denne læringskurvie, er det så meget lettere at arbejde med. WPF kan gøre i et par linjer, hvad der tog flere hundrede linjer af en brugerdefineret kontrol i WinForms.

Andre referencer 2


WPF er en ultimativ grafisk platform til Windows. Win32 GDI var et 'første forsøg', WPF er en 'permanent struktur'. For kombinationen af ​​Windows og flade skærme (fx 3D-skærme kræver muligvis noget andet), vil det aldrig blive erstattet. Så lær det, det er en god vare.

Andre referencer 3


Der er helvede meget at lære i WPF. Du skal dø og genfødes som en GUI-programmør.


Men det er det umagen værd. Hvorfor ?, Her er mit svar.


Siden du stiller dette spørgsmål, formoder jeg, at du er Microsoft-teknologibaseret programmerer.


Da MS's retning er mod WPF for GUI udvikling, ser jeg intet valg. Win Forms vil vare længe for sandsynligvis 2 år mere. Siden WPF's kule udseende har brugerne til at bede om flere og flere WPF-applikationer end Win Forms. Som du ved for mange brugere GUI er S/W :)


Nu, hvis du ikke er MS-baseret programmør, sandsynligvis fra Java, siger jeg WPF har mange ligheder med Java Swing. Men det er et meget stort super sæt af swing.


At have Swing catchup med WPF kan tage mindst 2/3 år, og på den tid kan WPF regere ordet, og jeg forventer ikke, at Swing bliver meget lettere end dette, hvis det ikke er svært.


Da sølvlys er lidt uafhængigt af platformen, og da det er en model, der ligner WPF, forudsiger jeg, at WPF vil regere i mindst 6/7 år, hvis ikke et årti.


Jeg tror og håber, at MS ville gøre tingene meget lettere for programmørerne, så lærekurven ville blive forkortet eller delegeret til GUI-artister (ved hjælp af ekspressionsblanding).


Håber jeg besvarede dit spørgsmål.

Andre referencer 4


Microsoft har en vane at kaste alt i muren og se, hvad sticks ... Pocket PC platformen, J #, og så videre. Med hensyn til WPF er det for tidligt at se, om adoptionen vil stige i fremtiden.


Hvis du har programmerede .NET Winforms og/eller Webforms, er læringskurven ikke så stejl. Jeg vil foreslå dabble med det, men kast ikke alle æggene i WPF (eller endda Silverlight) kurv. Som de andre har bemærket, bedre at behandle det som et andet værktøj i dit arsenal.

Andre referencer 5


WPF har eksisteret i et par år nu, og Microsofts beslutning om at omskrive Visual Studio (2010) i WPF er et godt tegn på, at det er her at blive. Husk, dette er et af de mest populære IDE'er på markedet og et tegn af hensigt fra fyrene på Microsoft.


Min organisation har vedtaget teknologien sidste år, og mens det har en stejl indlæringskurve - du er virkelig nødt til at lære at tænke på forskellige måder - det har udbetalt udbytte i den rigdom af applikationer, vi kan udvikle. Jeg elsker winforms og er en stor fan af asp.net, men hvad der blæser mig væk om WPF er, at du er forsynet med byggestenene og mulighederne er uendelige ...


Hvis jeg var dig, ville jeg lære WPF for oplevelsen og høste fordelene senere. Glem ikke - du vil også lære kernen i Silverlight, hvis du vedtager WPF - det er to teknologier, som i min ydmyge mening ikke går nede!

Andre referencer 6


Brug WPF er langt bedre end WinForms, og du skal have forskellige tankegang.
Alt jeg kan sige er, at Microsoft burde have brugt HTML-syntax, når du opretter WPF- og Silverlight-applikationer, så at den forreste ende bliver brugt eller i det mindste til Silverlight apps, så folk, der udvikler på Desktop, kan genbruge den samme kode, når de skriver browser apps, der kan bruges overalt .
Hvis HTML5 bliver bedre, er jeg sikker på, at den bliver populær, da tendensen er i retning af open source (billige teknologier). Uden tvivl er WPF langt bedre til at udvikle stationære apps, så alt andet jeg har brugt og c # er mere kraftfuldt som sprog (ikke hastighed ) og hvordan det er brugt.

Andre referencer 7


Ja begynder at lære det. Den er gældende for Silverlight (men ikke en 1 til 1 kortlægning), det er også en meget lignende model til Abobe Flexs paradigme for MXML. Så får du 3 sejre til prisen på 1. [3]]]


Vi begynder at se arbejde kommer i det kræver det, så der er absolut en god grund til at få det på det gamle værktøjsbælte.

Andre referencer 8


Jeg begynder at lære det Matthew MacDonald har skrevet en superbog om det. Jeg anbefaler den bog til alle (Infact Jeg surfede på internettet for at lære WPF, indtil jeg kom på tværs med sin bog og en ting til at 'holde sig væk fra Microsoft-webstedet (MSDN)'

Andre referencer 9


Ja, hvis du vil designe desktop applikationer på Windows-platformen, er WPF den nye standard. WPF erstatter Win32 API, der har domineret Windows-skrivebordet indtil nu, og Microsoft forventer en lignende levetid for WPF-platformen.


Desuden er det sværere.


Og så er der selvfølgelig Silverlight.