windows - Sådan distribueres VB6 bootstrapping filer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg overfører min VB6-installatør til NSIS. Når man kigger på LST-filen, er der et afsnit for bootstrapping-filer:


[Bootstrap Files]
File1=@VB6STKIT.DLL,$(WinSysPathSysFile),,,..........
File2=@COMCAT.DLL,$(WinSysPathSysFile),$(DLLSelfRegister),,......
File3=@STDOLE2.TLB,$(WinSysPathSysFile),$(TLBRegister),...........
File4=@ASYCFILT.DLL,$(WinSysPathSysFile),,,...........
File5=@OLEPRO32.DLL,$(WinSysPathSysFile),$(DLLSelfRegister),.........
File6=@OLEAUT32.DLL,$(WinSysPathSysFile),$(DLLSelfRegister),,........
File7=@msvbvm60.dll,$(WinSysPathSysFile),$(DLLSelfRegister),,...........
File8=@wshom.ocx,$(WinSysPath),$(DLLSelfRegister),$(Shared),.........


og en anden til setup1-filer


[Setup1 Files]
File1=@drillcycles.pre,$(AppPath).......
File2=@twoz.pre,$(AppPath),.......


I et andet indlæg blev jeg advaret om at distribuere wshom.ocx-filen (bootstrapping-filen) og sige:  'Det wshom.ocx er ikke beregnet til at blive distribueret på denne måde
  downlevel versioner af Windows dette kan lykkes, kun for at bryde WSH
  og andre scripting på systemet. Rediger ikke dette bibliotek som
  dette. 'Så jeg spekulerede på, om der er nogen overvejelser for at distribuere bootstrapping-filer? skal jeg endda distribuere dem?


Tak

Bedste reference


Denne advarsel er meget mere relevant for nogle af de andre filer, du installerer. Windows kan stadig køre med en borked script tolk, men det kan ikke overleve, når du ved et uheld oleaut32.dll eller asyncfilt.dll. Hvilket for en er hvorfor disse filer er beskyttet mod utilsigtet overskrivning af crummy installatører, Windows-systemets beskyttelsesfunktion sætter rette en tilbage straks.


Oddsen om at du rent faktisk vil køre din installatør på en maskine, der kræver, at disse filer skal installeres, er nul. Windows 95 er væk. Oddsen om at du installerer den forkerte version af dem, hvis en sådan borked maskine faktisk eksisterer, er meget høj . Hvilket er en måde at sætte det ud af sin langvarige elendighed.


Så længe din installatør har minimale modforanstaltninger på plads for at undgå at erstatte nye DLL'er med gamle kopier med en simpel versionstjek, så går det ikke galt. Du skal ikke bekymre dig om det. Overvej at det er på tide, at du holder op med at bruge sådanne gamle værktøjer.