komprimering - bedste måde at komprimere en mappe til en exe til genbrug i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg har det lidt latterlige behov for at give en slutbruger en meget nem måde at hente en programmappe fra Programfiler på deres system i en selvuddragende fil, som de kan bruge til at replikere biblioteket på andre systemer.


Jeg undrer mig over, hvad mine muligheder er at give dette så tæt på 1-klik som muligt. Slutbrugerne vil ikke genere med at zippe det selv osv.


Disse brugere har dette behov, fordi vores firma ikke arkiverede gamle installationer for et betydeligt tidsrum og opgradering er ikke altid en mulighed.

Bedste reference


Det lyder som om du arbejder under vildledelsen, at du simpelthen kan kopiere en mappe fra programfiler på en maskin, ind i programfilerne på en ny maskine, og det skal bare virke.


Den fleste Mac-software virker på den måde, og det ville være rart, hvis al software fungerede på den måde.
Desværre installerer Windows-installatører ofte forskellige filer på forskellige steder, sætter vigtige oplysninger i Windows-registreringsdatabasen og har andre registrerings- og piratkopimekanismer, så programmet ikke virker på den nye maskine.


Se 'Er det muligt kun at klone softwaren på en maskine?', 'Kopier alle installerede programmer og filer på en harddisk (som har 32 bit Windows 7) og klon/overfør den til en anden computer, der har 64 bit Windows 7 ',' Er der en måde at klone en NTFS-harddisk på, men lad nogle filer ud? 'Osv. [1] [2] [3]


Hvis du på en eller anden måde ved for en kendsgerning, at din særlige applikation ikke har disse eksterne afhængigheder og vil fungere fint på den nye maskine, efter at du kun har kopieret mappen, så kan du måske:  • lav en 'golden master' -version af den pågældende applikation (måske i en selvuddragende eksekverbar fil) på din filserver eller på en cd eller begge dele, og brug den masterversion til at installere på alle nye computere. Denne fremgangsmåde sikrer, at den 'gyldne mester' er fri for vira, der blev oprettet efter den 'gyldne mester' blev oprettet.Eller  • Da du allerede kender navnet på din bestemt applikations mappe, som mtijn foreslog, skal du lave et batchfile, der kalder en arkiver med det pågældende navn og de relevante kommandolinjeparametre for at komprimere det til en selvuddragende eksekverbar. batch-fil og arkiveringsprogrammet på en USB-stick, og måske lave batchprogram autorun. Der er en række arkiver, der ville være mere end tilstrækkelige - en af ​​winrar, UPX, WinZip, 7-zip, IExpress eller andre Praktisk arkiver, der understøtter selvudpakkende arkiver.


Andre referencer 1


Hvis du bare søger efter en app, kan du danne en selvudpakkende zip med 7zip. Hvis du leder efter en lib til at skrive din egen app, så kan du se på ionisk lynlås og bruge miljøvariablen til programfiler mappe for at finde den mappe (men så er du bare ved at zippe en mappe, hvad med andre afhængige mapper og registreringsposter?). Eller hvis du er villig til at duplikere hele systemer, kan du lige så nemt spøgelse/[4] [5]

Andre referencer 2


Jeg vil anbefale winrar og et selvudpakkende arkiv. winrar er stadig et af de bedste arkiv- og kompressorprogrammer til rådighed. Det er ikke meget dyrt. Du får en løftid opdatering og supportlicens. Selvudpakkende arkiv har mange muligheder som forskellige forbehandling og forskellige kompressorer.Det kan opdele arkivet i forskellige størrelser.Det har en fejlkorrektionskode og det kan bruges med kommandolinjen til scripting. Det er en perfekt 1-kliks løsning.