linux - Learning Perl, men hvordan får jeg 5.14 på Windows?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemSå jeg bestilte Learning Perl 6th edition og jeg ved, at det bruger 5.14, men Strawberry Perl er kun kl. 5.12, så hvad er mine muligheder? Er 5,12 fint for det, eller vil der være problemer med, hvad der bliver undervist?


Er min eneste mulighed ved hjælp af Linux? I så fald vil distroforslag være gode sammen med instruktioner eller et link til instruktioner om opdatering af perl i distro (eller generelt). Jeg er relativt ny til Linux, som kun har installeret Ubuntu et par gange og aldrig rigtig fast i det. Den perfekte løsning ville være en distro, der er god til at installere på en anden pc i mit hus, så jeg kan bare fjerne skrivebord (eller ækvivalent, selv SSH, selvom GUI'er er gode) ind, da jeg har en ældre pc, som jeg vil sætte en ny harddisk i og rive rundt med. (Pentium 4 med lidt mindre end en koncert af RAM så ikke forfærdeligt)


Forhåbentlig er dette spørgsmål betragtes som mere konstruktivt end mine sidste to, og jeg glæder mig til dine svar.


Rediger: Også ressourcer til en Linux noob ville være en stor hjælp hvis det er muligt, og hvis det er den bedste mulighed.

Bedste reference


Jeg har faktisk ikke set Learning Perl 6. udgave, men jeg ville meget overrasket, hvis du havde svært ved at arbejde med det med Perl 5.12. Perl 5.14 er stadig for nyt, for de fleste mennesker skriver kode, der kræver Bogen kan nævne nogle funktioner, som du ikke kan drage fordel af i 5.12, men det bør stadig forklare, hvordan man udfører ting, der kun bruger 5.12 funktioner.


Jeg vil anbefale bare at bruge den nuværende jordbær Perl og ikke bekymre sig om versionsnummeret. [5]


Opdatering: Som Mike påpegede, her er indledningen til forordet:  Velkommen til den sjette udgave af Learning Perl , opdateret til Perl 5.14 og dets nyeste funktioner. Denne bog er stadig god, selvom du stadig bruger Perl 5.8 (selv om det har været lang tid siden det blev frigivet; har du tænkt på opgradering?).Så det bekræfter dig 'Jeg har ingen problemer med at prøve at bruge 5.12 med 6. udgave.

Andre referencer 1


Jeg flyttede fra Windows og PHP til Linux og Perl for et stykke tid siden og har ikke set tilbage - men jeg vil ikke starte en OS eller programmeringssprogskrig her. Mit skrivebord kører Ubuntu, men du kan holde fast i Windows (jeg har Windows tilgængelig i en VirtualBox VM for de tidspunkter, hvor jeg har brug for det).


Du kan downloade Ubuntu Server ISO og vedhæfte den som et cd/dvd-billede via Virtual Media Manager. Du kan så oprette så mange Ubuntu VM'er som du vil. Jeg bruger meget grundlæggende indstilling til min:  • RAM: 512 MB

  • Harddisk: 8GB dynamisk

  • Netværksadapter: BridgedJeg har et par billeder konfigureret. Den ene er konfigureret med Nginx + Catalyst, en med Bricolage CMS og Apache, og et par andre variationer (inklusive en PHP-en). Den store ting med VM'er er, at du kan oprette snapshots, duplikere billeder, eksperimentere og blæse ting væk og genstarte, hvis du røber ting op.


Hvordan du vælger at opsætte dit udviklingsmiljø er ned til eget valg. Jeg bruger SSHMenu til at åbne fire SSH-forbindelser til min udviklingsserver - dette placerer også terminalerne på foruddefinerede stillinger på min skærm. [7]


Jeg bruger en terminal til at køre kode, få adgang til debuggeren osv. Jeg bruger en anden til at forbinde DBMS-klienten (PostgreSQL/MySQL). Jeg bruger de to andre til redigeringskode og enhedsprøver. Jeg bruger Vim i terminalen som min editor. Jeg skulle også prøve Emacs, men kom aldrig rundt til det.


Jeg bruger git som mit versionsstyringssystem, med blotte arkiver på en separat filserver. Jeg begyndte med Mercurial, men det virker som om meget af Perl verden bruger git, så jeg skiftede.


Jeg har konfigureret GNOME-terminalen til at bruge det smukke Solarized farveskema (du kan finde et praktisk script til det her). [8] [9]


Hvad angår Perl-versionen: Jeg ved ikke. Jeg er enig med andre kommentarer om at bruge en standardpakke i stedet for at prøve at bygge din egen - især hvis du er en Linux-nybegynder. Jeg har lige kigget på O-siden Reilly , og i forordet står det, at 'denne bog er god, selvom du stadig bruger Perl 5.8' - så du burde være okay med en tidligere version. Du skal også være opmærksom på, at hvis du planlægger at gøre webudvikling i Perl , kan du være begrænset til ældre versioner af Perl af din valgte hostingudbyder. [10]


Et par flere tanker:  • Programmering Perl er trods sin alder stadig en stor ressource. En du har afsluttet Learning Perl, og måske Intermediate Perl, det er værd at læse. Afsnittet om Pattern Matching (regulære udtryk) er fantastisk. [11]

  • Moderne Perl er en rigtig god læse. Den er velskrevet, kortfattet og fuld af rigtig nyttige tips. [12]

  • cpanm er et godt alternativ til standard CPAN-applikationen. [13]

  • local :: lib er meget nyttigt. Jeg bruger den til at oprette et sæt af CPAN-moduler pr. Applikation. Det betyder, at jeg simpelthen kan kopiere hele katalogstrukturen fra min udviklingsserver til applikationsserveren uden at skulle bekymre dig om konflikter med andre programmer, der muligvis bruger forskellige versioner af de samme moduler. Dette er sandsynligvis ikke relevant for dig i øjeblikket, men når du har lært mere og begynder at bruge mange CPAN-moduler, kan det være meget praktisk. [14]Et hurtigt eksempel på local::lib:


mkdir -p ~/myapp/extlib
cpanm --prompt -L ~/myapp/extlib CPAN::Module1 CPAN::Module2 ...
eval $(perl -Mlocal::lib=~/myapp/extlib/)


I ~/myapp/scripts/myscript.pl:


use FindBin;
use local::lib "$FindBin::Bin/../extlib";

Andre referencer 2


Brug ActivePerlDet er et meget godt produkt, det er gratis, og det har en pålidelig (for det meste) PPM (Perl Package Manager). Jeg bruger det og har normalt ingen problemer. Det er en binær distribution ligesom jordbær Perl, men du bruger PPM til at få moduler i stedet for CPAN.pm.


Bemærk: Hvis du får Perl 5.14 Bare på grund af bogen, don't jeg har den bog (jeg er også en nybegynder) og brugt 5.12.4. Du får for det meste alle funktionerne (bortset fra nogle få ;-)

Andre referencer 3


Du kunne  1. Installer Windows og kør Ubuntu inde i en VM på din Windows-maskine. Du kan starte det, ssh til det og derefter røre rundt med det.

  2. Brug ActivePerl. [15]


Andre referencer 4


Du skal blot bruge ActivePerl - du kan downloade 5.14 eller 5.12 og det er lige så godt som Strawberry, selv med det komplette CPAN toolchain, i dag. Den eneste begrænsende faktor er licensen, den er helt gratis at bruge, men du kan ikke pakke den i nogen af ​​dine apps uden at få en OEM-licens. Så for 99\% af sagerne er dette en god fordeling. [16]


StrawberryPerl er også velegnet, men de har normalt en lidt længere forsinkelse mellem udgivelsen af ​​en Perl-version og tilgængeligheden af ​​en opdateret StrawberryPerl-version.

Andre referencer 5


Jeg har en fuldt opdateret Ubuntu 11.04; den har Perl 5.10.1. Jeg ved ikke, hvor opdateret andre Linux-distributioner er. Cygwin har også 5.10.1.


Du kan altid bygge fra kilde.

Andre referencer 6


Nå kan du enten bruge Active Perl eller bruge en GNU/Linux distro og få den nyeste Perl fra sin repos. GNU/Linux er ikke Windows, den er åben kilde, og du kan installere den på så mange pc'er som du vil have det. Du kan prøve Ubuntu eller det er bygget til et brugervenligt system.

Andre referencer 7


De fleste af Learning Perl afhænger ikke af Perl 5.14-funktioner, og dem der gør, er tydeligt markeret. I de fleste tilfælde forsøger jeg at vise en ikke-v5.14 måde at gøre det samme. 'Jeg savner nogle fine v5.14-funktioner, men du vil ikke sidde fast uden dem. Og for det er det værd, den nye Programmering Perl , som snart skal dække, dækker op til v5 .16. Køb ikke den gamle version, hvis du ikke har det endnu.


Mange har allerede foreslået meget gode muligheder for forskellige Perls, så jeg vil ikke gentage dem. Mit råd til studerende er altid at lære om Perl-versionen og det operativsystem, du vil implementere.


Du behøver ikke at holde fast i Windows.Du kan få en virtuel maskine af stort set ethvert operativsystem, du kan lide. VMWare og Oracle VirtualBox har gratis spillere, og mange steder tilbyder præ-konfigurerede virtuelle maskiner. Herfra kan du installere Perl version, som du kan lide. Det er også utrolig billigt og nemt at have multi-boot-systemer (selvom en VM ikke forhindrer dig i at bruge begge på samme tid). [17] [18]


På Windows kan du også installere cygwin og derefter installere Perl, som du vil.


Der er også en forhåndsvisning af Strawberry Perl 5.14. [19]