.net - Windows VB.NET 1.1 til 2.0 Opgradering - Fordele?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemVi har en temmelig stor Windows-baseret 1.1 .NET-applikation, som vi overvejer at flytte op til 2,0. Hovedårsagen til, at vi overvejer opdateringen, er at vi kan udnytte Visual Studio 2008 til løbende udvikling på projektet, ligesom vi bruger Infragistics Suite til kontroller, og 1.1 sætet opdateres ikke længere med nye funktioner.


Da dette er en intern Windows-kun app til en organisation og ikke en offentlig webapp, hvor sikkerhedsproblemer er større, hvilke mulige fordele ses der fra en sådan opgradering? Er der præstationer og andre forbedringer i 2.0 og andre plusforbrug over 1.1 for Windows-baserede apps?

Bedste reference


Generics ville være den største fordel på min liste. [1]


WinForms designer har modtaget flere brugervenlighed forbedringer siden. NET 1.1 dage, retningslinjer for tekstjustering er en af ​​mine favoritter.


Jeg vil dog spørge, hvorfor ikke flytte helt til. NET 3.5?


RedigerBegrundelse for at flytte til .NET 3.5 [2]  • Det er den seneste version!

  • LINQ

  • Udvidelsesmetoder (mindre signifikant, men en 'flot' tilføjelse)Jeg brugte. NET 1.1 i flere år, før jeg flyttede kort til .NET 2.0 og for nylig til .NET 3.5. Jeg kan ikke undergrave de dybe fordele, jeg har set fra brugen af ​​LINQ-syntaks, når du spørger og behandler alle slags data, der findes i en liste (array, samling osv.). Den mest læsbare information jeg har fundet på LINQ er hos Charlie Calvert s blog. [3] [4] [5]


Hvis du planlægger at få din applikationsbygning i en nyere version af .NET og derefter bruge Infragistics control suite, kan du muligvis ikke udnytte sprogtilsætningerne i .NET 3.5, men giver dig mulighed for at gøre det i fremtiden giver mening for mig.

Andre referencer 1


Værktøjer/rammer understøtter 1.1 virkelig falder væk, hvilket er et incitament af sig selv.
Når det er sagt, afhængigt af hvilke funktioner du bruger, vil du se præstationsforbedringer i 2.0 runtime. Datasæt, generics, GC ... bare for at nævne nogle få ting.


Imo, sproglige innovationer som generics og lambdas giver også produktivitetsforbedringer.