windows - Forbedring af filsystemadgang på en ekstern filserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg har en stor filservermaskine, som indeholder flere terabyte billeddata, som jeg generelt har adgang til i klumper. Jeg undrer mig over, om der er noget særligt, jeg kan gøre for at antyde til operativsystemet, at et bestemt sæt dokumenter skal forudindlæstes i hukommelse for at forbedre adgangstiden for den delmængde af filer, når de er indlæst over en fildeling.


Jeg kan levere et forældrekatalog, der indeholder alle de filer, der indeholder en given klump, før jeg begynder at få adgang til dem.


Det første, der kommer til at tænke på, er at simpelthen skrive en tjeneste, der vil gentage gennem filerne i den angivne sti, indlæse dem i proceshukommelse og derefter frigive hukommelsen i håb om, at OS-filsystemets cache holder fast på dem, men jeg undrede mig hvis der er en mere eksplicit måde at gøre dette på.


Det ville spare en masse arbejde, hvis jeg kunne genbruge det eksisterende adgangsparamigram til file share i stedet for at kræve adgangen til disse filer til at gå gennem et memory caching-lag.


De pågældende filer vil næsten altid fås på en let måde.


Jeg arbejder med Windows Server 2003/2008

Bedste reference


To tilgange kommer til at tænke på:


1) Sæt serveren optimeret til filservering. Dette plejede at være i egenskaberne for fil & printerdeling, men synes at være væk i Windows 2008. Dette indstilles via registreringsdatabasen i:  HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory
  Ledelse \ LargeSystemCache=1

  
  HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ LanmanServer \ Parameters \ Størrelse=3http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc784562.aspx som ref. [1]


2) Sørg for, at begge endepunkter enten er Windows 2008/Windows 2008 eller Windows 2008/Vista. Der er betydelige præstationsforbedringer i SMB 2.0 samt IP-stakken, som forbedrer ydeevnen meget. Dette kan ikke være en mulighed på grund af omkostninger, organisatoriske begrænsninger eller indkøbstid, men jeg troede, at jeg ville nævne det.


http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb726965.aspx som ref. [2]