windows - Håndtering af Python installationer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemDer er mange versioner af Python, og det bliver svært at styre dem alle.


Ofte skal jeg installere et modul i 3 forskellige versioner af Python.


Er der et værktøj, der kan forenkle tingene?


Jeg er på Windows.


Tak.

Bedste reference


Da nogle moduler indeholder binær kode, der er linket igen til en bestemt Python-version, er det ikke muligt at indstille et modul kun én gang. Du skal altid installere den for hver installeret version. Men hvis du bruger pip, skal du kigge på pip: beskæftiger sig med flere Python versioner? Bare lav en batchfil, der kalder pip for hver installeret version. Det skal i det mindste forenkle dit liv.

Andre referencer 1


Bruger du virtualenv? Hvis ikke, vil du helt sikkert tjekke det ud: http://pypi.python.org/pypi/virtualenv[6]


Det hjælper dig ved at styre og skifte mellem flere virtuelle Python-miljøer, med forskellige versioner af Python, hvis du vil.


Der er masser af tutorials om, hvordan du sætter det op, over dem interweb.

Andre referencer 2


Hvad Legogris sagde: Brug Virtualenv.


Jeg har netop besvaret et spørgsmål om pip, virtualenv og virtualenvwrapper, der gælder her. Jeg anbefaler stærkt denne kombination af værktøjer til opretholdelse af isolerede python-miljøer.


Som et yderligere punkt anbefaler jeg stærkt at bruge indstillingen no-site-packages, så hver virtualenv har alle sine krav på ét sted.

Andre referencer 3


Jeg er ikke opmærksom på nogen Python-facilitet til at gøre det, det er virkelig OS'ens job. Debian/Ubuntu har for eksempel støtte til at installere flere versioner af Python og installere biblioteker i hver version. Jeg tvivler på, at der er enhver sådan understøttelse i Windows.