c + + - adgangskode information

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg ønsker at få de forskellige adgangskoder til brugerkonti, som er lagret i min computer programmeret ved hjælp af Visual C ++. Er der nogen API'er til at hjælpe mig med at gøre dette?

Bedste reference


Der er ingen måde at hente Windows-adgangskoder eller adgangskoder til de fleste andre programmer via Win32 API'er.


For Windows-adgangskoder skal du typisk bede brugeren om at indtaste deres brugernavn/adgangskode og bekræfte det, alt ved at bruge LogonUser.


For andre programmer gemmes de normalt på disk krypteret af værtsprogrammet.

Andre referencer 1


Dette er absolut ikke tilladt på Windows.


Overvej konsekvenserne af at lade et givet program få adgangskoder. Det ville betyde, at programmer som Solitaire ville være i stand til at få dit kodeord og bruge det på en række uhyggelige måder. Værre, programmet kunne bruge adgangskoden til at få adgang til andre maskiner i ressourcer.


Kort sagt, det ville kaste sikkerhed ud af vinduet

Andre referencer 2


Nej. Det ville være et sikkerhedshul. Se denne artikel. [1]

Andre referencer 3


Det afhænger af hvilke adgangskoder, du forsøger at få?


Nogle adgangskoder kan ikke hentes, ligesom Windows-loginadgangskoderne. Nogle andre adgangskoder gemmes (almindelig eller krypteret) et eller andet sted i disken eller registreringsdatabasen, afhængigt af hvordan applikationen gemmer dem.


Win32 API CredEnumerate kan f.eks. Give brugerens legitimationsoplysninger (login og adgangskode) til nogle af applikationerne (Internet Explorer-adgangskoder, osv.). [2]

Andre referencer 4


Du kan kun gendanne det hakkede kodeord, ikke selve kodeordet.

Andre referencer 5


Jeg har ingen personlig erfaring med dette, men jeg fik engang at vide, at der er værktøjer derude (normalt fundet på .ru sites;)) der vil gøre denne slags arbejde for dig. Og at det er rystende at se, hvordan dette sker, gør dig paranoid. Jeg kan dog ikke foreslå et bestemt værktøj til at gøre dette, men vil gerne modsætte sig alle dem, der siger, at det ikke er muligt.