design - Hvad er nogle gode eksempler på 'ny brugeroplevelse' -teknik, som du kan lide/har brugt til web- og Windows-apps?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemHvad jeg leder efter i dette spørgsmål er grænsefladestykker, øjenkage, påskeæg, nye fejlmeddelelser eller noget cool og interessant, som du troede var særligt kreativt, og som forbedrede brugeroplevelsen af ​​en ansøgning. Du er velkommen til at prale af dig selv ting og sager!


Jeg tænker på, om ting som:  • Creative 404 sider

  • Digg 'Kevins fejl' Meddelelse

  • Nation Discount Broker s Duck Quack

  • Twitter's Fail WhaleJeg tror, ​​at disse eksempler legemliggør det, jeg leder efter: nye ideer, der hjalp med at dæmpe fejlen i fejl i en app eller ting, der bare gjorde en applikation mere sjov at bruge. Det er stort eller lille, det betyder ikke noget. 1]] [2] [3] [4]


Hvad har du set, der morede dig (på en god måde), når du bruger en app? Eller hvad har du implementeret, at brugerne elskede?


[[Rediger for at tilføje: Hvis du, som Uri fra kommentarer, ikke kan lide virkelig nye ting, hvilke ting, der ikke er i den 'sjove' kategori, tror du værditilvækst i denne vene? Jeg vil for eksempel argumentere for, at designbeslutninger kan gøre det muligt for brugerne hurtigere og lettere at komme til det, de ønsker fra en app - hvad er eksempler på de slags ting?]]

Bedste reference


Det mest oplagte eksempel på en 'ny brugeroplevelse', jeg kan tænke på, er Google, selvom jeg er sikker på, at vi nu alle er blevet vant til det; Personligt udfører jeg mindst 15-20 google-søgninger om dagen. Imidlertid var tanken om, at en søgemaskine bare skulle være en søgeudbyder , ikke en webportal , en helt ny ide, da Google blev lanceret. Og netop ved deres innovative tilgang til onlineannoncering alene har de været i stand til at forbedre brugeroplevelsen fra næsten alle webs surfere ved at få webmastere til at handle i deres bannerannoncer til tekstannoncer.


Derudover giver Googles intelligente søgesystem mulighed for ikke kun at være mere intuitivt (som svarer til brugervenlighed) end andre søgemaskiner, men kan også bruges som en ordbog (som faktisk er bedre end nogen online- eller trykt ordbog hvis ordet er ikke spelt phonetically), en lommeregner, samt for enhedskonverteringer.


Jeg kan stadig huske, hvor forbløffet jeg var, første gang jeg skrev en enhedskonvertering til Firefox-søgeværktøjet (med Google som den valgte søgemaskine). Næsten lige så snart jeg 'færdig med at skrive' X km i mi ', viste svaret straks under søgefeltet. Og jeg kan ikke engang begynde at tælle antallet af gange Google' s 'Har du betydelige ... '-forslag hjalp mig med at finde den information, jeg ønskede, da bestræbelserne ville have været håbløs på nogen anden søgemaskine.

Andre referencer 1


Jeg må sige det personligt, jeg kan ikke lide, når tilsyneladende standard sider og fejl er erstattet med 'søde' adfærd.


Hvis jeg går ind på et websted og får en fejl, kan jeg godt lide at bakke ud i øjeblikket, at 404 vises, og før min hjerne har endda indset det.


Eventuelle situationer hvor jeg skal behandle en side og derefter indse, at det er en fejl er skuffende og mildt irriterende til tider.


For mig betyder en sød 'fejlmeddelelse' så meget mening som en 'vi virkelig kunne lide dine evner men valgte at ansætte nogen andre' slags afvisning brev.


En anden måde at henvende sig til dette spørgsmål er den blå skærmtest: Hvis du lige har mistet noget vigtigt, er der nogen skærm, som kan hjælpe dig mere (undtagen for fornuftige fejlmeddelelser).

Andre referencer 2


Grundlæggende kan jeg lide Windows Phone 7 brugeroplevelse, der er meget forskellig fra det, vi har brugt hidtil, men er stadig meget intuitivt og derfor ikke mindre anvendeligt.


Jeg synes det er et godt eksempel på en ny tilgang til et simpelt brugerinterface.