windows - Oracle XE Suit - Hvor er ON-kontakten?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg er ikke en DBA, men jeg har en grundlæggende forståelse for, hvordan SQL Server skal arbejde. Jeg har svært ved at oversætte denne viden til at få en fungerende Oracle XE database, så min kæreste kan lege med sin boghandel kursusarbejde.


Så jeg installerede Oracle XE database og hentede Oracle SQL Developer. Jeg har leveret en adgangskode under installationen og bruger denne adgangskode i forbindelse med sys login i sysdba -modus. Jeg kan tilslutte og gennemse databasen, som jeg kun kan antage, er masterdatabasen , da der er mange tabeller, der ikke har noget at gøre med fremtidige boghandlere.


Jeg vil gerne oprette en ny tom database, og jeg er ikke meget interesseret i, hvordan den er konfigureret. Det er en legetøj til kursusarbejde. Så jeg glæder mig med:


create database bookstore


og modtag en fejl på effekten af:


ORA-01100: database already mounted


Jeg vil bare oprette en ny database, så hvis noget går galt, kan jeg lave en drop database bookstore i stedet for manuelt at slette tabeller og sådan. I SQL Server Management Studio udfører du disse udsagn i masterdatabasen og derefter tilslutter til den specifikke database, du vil spille med.

Bedste reference


En SQL Server-database svarer stort set til et skema i Oracle. Og et skema i Oracle er en samling af objekter, der ejes af en bestemt bruger.


I betragtning af det ser det ud til, at du gerne vil gøre noget


Opret en bruger


CREATE USER bookstore IDENTIFIED BY bookstore;


Bevilg privilegier til brugeren


GRANT CREATE SESSION TO bookstore;
GRANT UNLIMITED TABLESPACE TO bookstore;
GRANT CREATE TABLE TO bookstore;
GRANT CREATE VIEW TO bookstore;
GRANT CREATE TYPE TO bookstore;
GRANT CREATE SYNONYM TO bookstore;
GRANT CREATE PROCEDURE TO bookstore;
GRANT CREATE SEQUENCE TO bookstore;
GRANT CREATE MATERIALIZED VIEW TO bookstore;


Nu skal du være i stand til at oprette forbindelse til boghandelskemaet i XE-databasen og oprette uanset tabeller, visninger, udløsere, etc., du vil have.

Andre referencer 1


Du skal bare oprette et skema i den database, du allerede har. Et skema i Oracle er på nogen måde stort set ækvivalent med databasen i SQL Server. Din kæreste ville bruge det skema som hendes legetøj, og du kunne slippe det og genskabe det nemt. Du skal også oprette en bruger til hende, som jeg tror automatisk opretter et skema med samme navn som brugeren. Men jeg vil stadig lave et dedikeret kursusplan.


Oracle har omfattende online dokumentation. Her er masterindekset for 10g. Det er lidt skræmmende, men du vil lære dig det hele. [8]