css - Font-Face Firefox 5/7 - kun Windows - grim farve

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg bruger en brugerdefineret skrifttype med skrifttype-ansigt, og det fungerer meget godt i alle browsere undtagen i Firefox på Windows. Farven på skrifttypen skal være grå # 666. Men det ser rosa ud! Enhver ide om, hvordan man undgår disse grimme farver i FF på vindmaskine?


screenshot: Adobe BrowserLab [3]


screenshot: Adobe BrowserLab forstørret [4]

Bedste reference


 Kommentarer har antydet, at dette er et skrifttypeproblem snarere end et farveproblem, og efter at have set nærmere på prøven er jeg enig. Dette er et eksempel på ekstreme Cleartype udjævning - den grønne er upåvirket, mens den røde og blå er blevet deemphasized for at få linien til at blive tyndere. Da baggrunden er hvid, gør denne deemphasis den røde og blå lighter, hvilket resulterer i en lyserød/magenta farve.


Teorien bag Cleartype er, at disse manipulationer skal være næsten usynlige, og når du kigger på dit uzoomede eksempel, siger jeg, at farven er meget subtil. Det er kun når du blæser det op, at det bliver tydeligt, i hvert fald på min skærm .


Der kan være en måde at tune Cleartype på dit eget system, men det blev ikke arbejdet på nettet som helhed. Den eneste løsning ville være at ændre hintingen på skrifttypen selv, så det ikke forsøger at lave sådanne tynde lodrette.

Prøv at bruge en farve #666666 i stedet for #666.


Fra Wikipedia: [5]  En forkortet, tre (hexadecimal) cifreform bruges nogle gange.
  Udvidelse af denne formular til den halvcifrede form er lige så enkel som fordobling
  hvert ciffer: 09C bliver 0099CC. Dette tillader hver farveværdi at dække
  sit fulde område fra 00 til FF. Den trecifrede form er beskrevet i
  CSS-specifikation, ikke i HTML. Som følge heraf er den trecifrede formular i
  En anden attribut end 'stil' tolkes ikke som en gyldig farve i
  nogle browsere.


Andre referencer 1


Folk skal bare acceptere, at windows ikke er godt .. og heller ikke firefox. Kombinationen af ​​begge er dødelig, når det kommer til skrifttypegengivelse. Dette er særligt irriterende, når du bruger @fontface.


Du kan købe en Porsche og fylde den med det bedste brændstof eller købe en Fiat og fylde det med det forkerte brændstof ..


..guess hvem vil vinde løbet ?? (det er det samme med en Mac og en webkit browser sammenlignet med Windows og Gecko)


(Jeg siger ikke en Fiat er en dårlig bil, men det ville nok løbe bedre med et andet brændstof. En porsche ville også acceptere mindre godt brændstof, men det er stadig meget bedre, hvis brændstoffet er SUPER)
Men en porsche ville sandsynligvis stadig vinde med det forkerte brændstof, selvom FIAT havde det perfekte matchende brændstof.


mærkelig sammenligning ??? (Ja, tror jeg)


Desværre kender net surfere ikke eller bekymrer sig om disse ting og klager over, at webdesigneren har gjort et dårligt job.
Men alt hvad vi gør er at give vores bedste.


Så lad os sige, Mrs.X købte den fiat og du fortalte hende at bruge Fuel-A.
Hendes søn vil tage bilen og bruge brændstof-B, fordi det er billigere. Resultat: Bilen løber ikke så godt som beregnet.


Tilbage til browser problemer.


Vi sælger et produkt .. men kunden vil vise dette produkt til (forhåbentlig) millioner af mennesker. Der er ingen chance for at tvinge alle brugere til at bruge en bestemt browser. Endnu mindre et operativsystem.


Jeg kender mange mennesker, der ikke kan lide GOOGLE, og det er en grund til at de ikke bruger CHROME. Selvom jeg synes, at det er den bedste standardbrowser. (Min absolutte favorit er SAFARI på OS X, fordi det er dejligt webkit CSS og 3D rendering)


Jeg også hader google (ok, lad os bare sige, at jeg ikke er fan), men jeg accepterer de 2 eller 3 gode produkter, de har (min mening).


Og som min sidste sætning vil jeg tydeliggøre min første.


Jeg kan ikke lide windows, og der er mange grunde til det ...


Jeg plejede at lide FF, da jeg havde en Windows-maskine (6 år siden) ...


Firefox plejede at være den bedste browser (min mening) ...


Firefox (gecko) kan bare ikke holde op med webkit ...


Windows vil aldrig komme overalt i nærheden af ​​OS X-ydeevne (min mening) ...


KONKLUSION:


Brug en standard skrifttype som en tilbagesendelse til browsere med problemer. Det kan dræbe dit design, men det vil ikke dræbe dine besøgende ...