windows - Hvordan får du Apache2.2 til at indlæse SQLite3-klassen fra PHP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg forsøger for øjeblikket at få et fungerende PHP-miljø på Windows, men Apache kan heller ikke udføre f.eks. print\_r(SQLite3::version());, men siger Fatal error: Class 'SQLite3' not found in C:Program Files (x86)Apache2.2htdocsindex.php on line 8, mens php.exe udskriver perfekt korrekt output.


I php.ini indlæser jeg kun extension=php\_sqlite3.dll, intet andet. I httpd.conf fik jeg PHPIniDir "C:/Program Files (x86)/PHP/", som gør det muligt for Apache at håndtere normale php-kommandoer som echo phpinfo();.


Er der nogen der ved, hvad jeg skal gøre, så SQLite3 fungerer også via Apache?


Tak på forhånd!


REDIGERE:


Nevremind, løst det selv: Standardlinjen extension\_dir = "ext" til Windows-installationer måtte ændres til den absolutte sti, i mit tilfælde extension\_dir = "c:Program Files (x86)PHPext". Dette gjorde det hele arbejde!

Bedste reference


Kør din phpinfo() og kontroller, om udvidelsen er indlæst, hvis ikke, tjek Configuration File (php.ini) Path og Loaded Configuration File for at se, hvor den er på udkig efter php.ini, og hvilken fil er indlæst. Hvis det er korrekt, skal du indstille display\_startup\_errors i din indlæsningsboks til og se i apache-fejllogfil for at se, om der er problemer med at indlæse noget udvidelse. Jeg vil gætte, at før du læser sqlite skal du indlæse php\_mbstring.dll