windows - planlagt kontrol på fil i fjernbetjening linux server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg skal kontrollere mine planlagte job i remote linux server for sin status. Succesen vil normalt angives med en $ {Taskname} \_YYMMDDhhmm.ok-fil. Fordi jobbet var planlagt flere gange om dagen, så ville der være mange ok-filer til en opgave.


Jobene kunne initialiseres af en anden fjernmaskine ved hjælp af remote shell script, eller de kunne initialiseres af cron.


Example schedule:
Taskname  Scheduled\_Start\_Time
Task A 00:00
    06:00
    12:00
Task B 09:30 
Task C **:30 (every 30 minutes)
Task D 09:30


Så jeg vil gerne lave et hurtigt og beskidt program, som kan planlægges at kontrollere nogle filer over en fjernserver. Og jeg vil gerne installere det og gøre det til en daemon som en opgave på min Windows XP. Vil du venligst anbefale noget programmeringssprog?


Jeg kender for eksempel Opgave B, og D ville kun køre en gang om dagen, så jeg kan tjekke deres ok-fil ved kl. 11.30. Jeg ville konfigurere mit program, og jeg ville indtaste tidspunktet for at kontrollere, hvilken fil der skal kontrolleres (med regelmæssigt udtryk på data og tid) og hvor den skal placeres. Husk, at det ville være på remote linux server.


To sum up, the requirement for the programming language/tools:
1) it have library for scheduling some task
2) it can check a file's existence on a remote machine
3) it can be set as a daemon
4) it is okay with windows
5) (optional) After I list every scheduled tasks for this program, it can have a gui to indicate the job's status with some green/red color.


Hver mening ville blive værdsat. Tak! Hvis der findes noget eksisterende værktøj, ville jeg virkelig sætte pris på den der fortalte mig!

Bedste reference


Jeg vil anbefale at bruge PHP. 1. Du kan styre cron job ved hjælp af/var/spool/cron/crontabs/mappe på de fleste standard cron daemon. Hver fil i denne mappe er opkaldt efter brugernavnet, der har oprettet det.

 2. PHP har SSH-forbindelsesstøtte, så du kan forbinde og gøre ting ved hjælp af det. Vær den til filmanipulation, genstart daemon eller noget andet. For mere information, se venligst: [3] http://php.net/manual/en/book.ssh2.php

 3. Du kan nemt have PHP-applikation som en dæmon. Faktisk kan du have næsten alle eksekverbare sæt som en tjeneste i linux:)

 4. PHP er cross platform, så du vil ikke have problemer med at køre den fra en Windows-boks.

 5. For en GUI kan du bruge php-gtk-udvidelsen. Jeg har aldrig prøvet det, men det virker okay.
  Tjek [4] http://gtk.php.net/for mere information om dette.