c ++ - Sådan indstilles ikon i et Windows-program ved hjælp af Visual Studio

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg vil gerne tilføje et ikon til min ansøgning. Jeg har tilføjet en ikon ressource. og dens arbejdsfil til det første ikon. Det betyder, at jeg har sammensat 16x16-ikonet for exe-filen, som den anvendte ikonfil. men når explorer-vinduet er zoomet til stor ikonstørrelse, forsvinder ikonet for exe-filen, og der vises et andet tomt standardikon.


Hvordan indstilles ikon til både stor og lille størrelse?

Bedste reference


Fra dine kommentarer lyder det som om du har flere ikonfiler indstillet til dit projekt. Det kommer ikke til at virke som du vil, eller i det mindste er det virkelig svært måde at gøre det.


Den enkle måde er at lade operativsystemet håndtere det for dig. Opret en enkelt ikonfil, der indeholder flere ikonstørrelser. 16x16, 32x32, 48x48 og 256x256 er de mindste størrelser, der er nødvendige for de nuværende versioner af Windows, men du kan helt sikkert tilføje flere (som 24x24 eller 128x128) til forbedre pixeltroskab ved disse størrelser, hvis det ønskes.


Du kan bruge Visual Studio til at oprette ikonerne. Åbning af en .ico fil skal automatisk åbne dens ikon ressource editor. Men jeg finder det personligt svært eller besværligt at bruge. Jeg anbefaler stærkt at bruge et tredjepartsprogram som IcoFX til at oprette dine ikoner og skubbe pixler rundt. [2]