ydeevne - hvordan kan jeg bevidst sænke Windows?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemHvordan sænker jeg omvendt en pc med XP?


Jeg vil gerne opnå dette uden at bruge synlige CPU-cyklusser, så jeg gætter på, at nogle hardwareindstillinger muligvis gør det.


Jeg vil ikke have, at min app skal køre langsomt, jeg vil have hele OS'et til at være langsomt. Jeg kender nogle netværksopslag specielt ud af et pålideligt miljø (tænk Active Directory) sænk en pc nedad. Dette er den effekt, jeg vil have.


Ansvarsfraskrivelse: Dette er ikke for en dårlig/ond/ulovlig årsag!

Bedste reference


Vi bruger en 'forkrøbet' server, vi kalder doofus til belastningstestning. det er en gammel P3/500 boks med begrænset RAM.


En anden mulighed er at oprette en VM med meget begrænsede ressourcer.

Andre referencer 1


Brug powercfg.exe for at tvinge computeren til en strømplan, du har oprettet, der låser CPU'en i en lavere frekvens for at spare strøm. Hvilke stater er tilgængelige, afhænger af din platform (de fleste desktops har kun et par.) [1]]]

Andre referencer 2


Hvis du tror, ​​at din hardwareopsætning kan klare det, giver nogle bundkort dig mulighed for manuelt at angive en multiplikator for klokkeslæt eller andre hastighedsindstillinger i BIOS. Ofte er der mulighed for en langsommere hastighed eller et felt, hvor man manuelt kan indtaste en lavere multiplikator.


Hvis ikke, kan du overveje at oprette en virtuel maskine og sørge for at den ikke er fuldt virtualiseret - paravirtualiserede maskiner kører langsommere på grund af de nødvendige oversættelser, der finder sted i virtualiseringslaget.

Andre referencer 3


Open source Bochs-emulatoren er ret let at sænke ved at redigere sin config-fil. Windows XP kører i den. Det er ikke så magtfuldt som vmware, men der er mange flere konfigurationsmuligheder. [2]


Se dokumentationen for config-filen, 'bochsrc' og især 'IPS' -indgangen. (Instruktioner pr. Sekund)

Andre referencer 4


Fjern termopasten og læg noget støv på CPU'en :-) Fjern også noget RAM.

Andre referencer 5


Du kan måske se på en fuld system simulator som Simics. Simics giver dig mulighed for at deterministisk simulere et helt system (herunder netværk, hvis du vil). Ikke kun kan du justere CPU frekvensen, du kan studere systemet i detaljer for at se, hvordan det opfører sig. [3]


Desværre har Simics ret pricetag.

Andre referencer 6


Hvis du vil se virkelig dramatiske effekter meget let, skal du sætte/MAXMEM-kontakten i boot.ini (eller bruge msconfig). Dette vil begrænse mængden af ​​hukommelse, der bruges af systemet - at skifte til 256mb eller lavere ville gøre tingene meget, meget langsomt. [4]

Andre referencer 7


Du har mange muligheder. Ting jeg kan tænke på:  1. Skift disketter til god gammeldags IDE. Ingen af ​​de hurtige DMA ting, bare god gammeldags PIO.

  2. Fjern RAM (eller diable i BIOS)

  3. Skift til generiske videodrivere (jeg mener 'generisk SVGA' -type, der ikke er accelereret)

  4. Deaktiver kerne (r) i BIOS'en

  5. Sænk CPU'en ned i bios (hvis muligt)


Andre referencer 8


Vi holder en gammel laptop rundt af denne grund. Hjalp mig til at finde et subtile timing problem i nogle skærmkoden kode, der var absolut unreproducable på anstændigt quad core dev kasser.

Andre referencer 9


Installer Norton 360. Det gør musemarkørforsinkelsen under opdateringer og konstant nags for genstart.

Andre referencer 10


Deaktiver L2-cachen i BIOS'en

Andre referencer 11


To Windows-applikationer: Mo 'Slo og Cpukiller. [5] [6]


Jeg husker at høre om en, der griber store klumper af RAM, for at reducere dit ledige RAM, men jeg glemmer, hvad det hedder.