windows - Software opdateringer og UAC

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemHvordan håndterer Windows sikkerheds- og softwareopdateringer? Jeg skal installere software til flere computere, som regelmæssigt opdateres. Opdateringen downloader bare og kører det nye installationsprogram. Selvfølgelig for den oprindelige installation skal en administrator køre installationsprogrammet, men derefter installeres installationsprogrammet hvidlistet som en ikke-administrator? Dette er til XP og 7. Installatøren er en msi genereret med WiX.

Bedste reference


Nej, installationsprogrammet er ikke hvidt angivet. Selvom det var, er opdateringen et andet installationsprogram. Så svaret på dit spørgsmål: Brugerne bliver nødt til at bekræfte elevation i UAC prompt.


Firefox og Opera er eksemplerne. Hver gang en opdatering er klar til at blive installeret, viser opdateringen UAC prompt. Chrome opdateres derimod uden UAC prompt, simpelthen fordi det installeres i brugerens profil, som ikke er skrivebeskyttet (jeg mener, at den nuværende bruger har fulde rettigheder).


Firefox planlægger at gennemføre en tjeneste for at lette opdateringsprocessen. Tjenesten kører under systemrettigheder, det kan starte opdateringen med systemrettigheder uden brugernes samtykke til højde, fordi den allerede har fuld adgang til systemet. Sådan opdateres antivirusprogrammerne selv. Normalt er der to processer: tjenesten og klienten, der viser brugergrænsefladen og kommunikerer til tjenesten.


I tilfælde af MSI er der systempolitikker. Du kan f.eks. Aktivere en politik, hvorefter en Windows Installer-baseret installation løber forhøjet. Normalt patches (mindre opdateringer) køres forhøjet. Der kan være en politik, der styrer store opdateringer (hvor den gamle version afinstalleres og derefter en ny er installeret), men jeg er ikke opmærksom på sådan.

Andre referencer 1


Jeg kender ikke WiX, men det er muligt at generere en .msp-patch til din eksisterende installationspakke. Hvis MSI er korrekt udfyldt med et MsiPatchCertificate-bord, kan du undgå forhøjning, når du lapper.


Flere detaljer her på MSDN: Brugerkontokontrol (UAC) Patching, Patching Game Software i Windows XP, Windows Vista og Windows 7 [1] [2]