Multi-bruger login & fjernbetjening på Windows/Linux?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemPå Windows-platforme ser det ud til, at du enten kan logge ind som lokal bruger eller som fjernbruger. Er der mulighed for flere brugere at logge ind på Windows? Kan man starte telnet-tjenesten kan tillade dette? Men det ville være konsolbaseret. Hvordan kan hver bruger få adgang til sin kontos desktop på afstand?


På samme måde på Linux kan flere brugere gøre en telnet til den samme maskine, men det er konsolbaseret. Er der en måde for hver bruger at få adgang til det fjerntliggende skrivebord?

Bedste reference


Du har brug for Windows Server til at oprette forskellige desktop-sessioner. I ikke-servere Windows-systemer blokeres flere desktop-logoner, og kun en session kan være aktiv. Logge på en anden bruger/session via Remote Desktop låses første session (hvis anden bruger har tilladelser til at gøre det).


Hvis du har hørt om/så mange aktive desktop-sessioner i ikke-server Windows - det var ændret OS med swapped termsrv.dll. Licensiering tillader dig ikke at ændre/bytte systemfiler og bruge ikke-serversystem på den måde, og dette er ulovligt.


Under Linux er det muligt, du skal bare konfigurere det. Desværre er jeg ikke Linux-specialist, jeg kan ikke hjælpe. Måske nogen anden.

Andre referencer 1


Multifunktions fjernbetjening til Linux er tilgængelig ved hjælp af NoMachine:
https://www.nomachine.com
https://www.linux.com/learn/tutorials/392935-remote-linux-desktops-with-nomachine-nx[1][2]


En anden metode er at tunnel gennem ssh. Der er mange trinvise procedurer på internettet for at vise dig, hvordan du gør dette, herunder fra et af webstederne i stablingsudvekslingsnetværket:
https://unix.stackexchange.com/questions/12755/how-to-forward-x-over-ssh-from-ubuntu-machine[3]