Windows Azure-understøttelse til andre teknologier end .NET

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg ved allerede, at det er muligt at bruge andre teknologier end .NET, f.eks. Java, PHP eller node.js på Windows Azure-platformen, men jeg er lidt forvirret over brugen:  1. Microsoft leverer SDK'er til Java, node.js og PHP. Men du skal stadig installere runtime manuelt, ikke? Der er ikke forudinstalleret PHP runtime eller Java vm i en web- eller medarbejderrolle?

  2. Hvad er indholdet af disse SDK'er? Jeg antager nogle cli kode stilladsværktøjer for at skabe en projektstruktur, men hvad mere? Jeg læser at du kan node.js, Java og PHP med Azure Emulator ...

  3. Alle andre teknologier bortset fra .NET, Java, PHP, node.js, der ikke understøttes af en SDK: er det stadig muligt at køre dem i en web/medarbejderrolle eller skal jeg køre dem i en vm rolle? Hvis den tidligere er korrekt, hvordan er projektet pakket i en cspkg, skal jeg gøre det manuelt?Tanks!

Bedste reference


Windows Azure kører kun Windows Server 2008 VM'er. Hvis du kan køre din software på Windows, kan du sandsynligvis køre den i Windows Azure.


Per dine spørgsmål specifikt:  1. Hvis du vil køre Java, node osv., skal du give runtime. Du kan dog placere disse i blob-lagring og gribe dem ved opstart, i stedet for at bundle dem med din implementering. Med Java reducerer dette din implementering betydeligt, især hvis du kombinerer det med det nødvendige rum til, siger Tomcat.

  2. SDK'erne indpakker REST API'erne. Du har ikke teknisk brug for sprogspecifikke SDK'er, hvis du ved, hvordan du programmere direkte til REST. Disse SDK'er gør det dog lettere at interagere med Windows Azure. SDK'erne hjælper ikke med at oprette et nyt projekt. Det er en del af udviklingsmiljøet og relaterede projekt stilladser. Visual Studio giver dette til WCF, ASP.NET, etc. I Eclipse kan du nemt bygge php og Java apps.

  3. Web- og Arbejdsroller er kun Windows Server 2008 med og uden IIS-kørsel. Du har kun brug for en VM-rolle, når a) din app eller tredjepartsprogrammer ikke kan installeres automatisk, b) din installationsproces er upålidelig, eller c) installationsprocessen tager for lang tid (som mere end 5 minutter). Se min SO Svar her for mere om dette.